Days of our Lives

Det roliga med programmet Days of our Lives, bortsett från att jag blir totalt besatt av det, är att det verkligen speglar Amerikanska ideal. När Mimi för flera veckors avsnitt sedan gjorde abort ville de knappt nämna ordet "abort" för att det var så fult och dåligt. I princip ingen i programmet ville nämna ordet. Det var skamsligt och hon skämdes redan från första början. Sen fick hon reda på att hon blivit steril och förstört hennes pojkväns möjlighet att någonsin bli pappa om han stannar med henne. I samma sekund berättar självklart Rex, hennes kille, att han nu känner sig redo att skaffa barn med henne, gifta sig och leva lycklig resten av livet. Nu har hon hamnat i fängelse pga att hon skäms så mycket för att hon har gjort abort och "dödat" Rex ofödda barn att hon inte vågar berätta det för sin honom och istället tog på sig skulden för ett brott hon inte begått.

Abort= hamna i fängelse i 15- 20 år, svika de du älskar och total ångest

Sedan så har vi Belle och Shawn som varit förälskade hela livet och alltid sagt att de ska gifta sig. Under tiden som Shawn var kidnappad (serien är ganska flippad i många avseenden) så gifte sig Belle med hans bästa vän Philip. När Shawn sedan återvände förstod Belle direkt att det var honom som hon älskade och ångrade att hon gift sig med Philip. MEN eftersom hon har gift sig så får hon aldrig svika sina löften och aldrig lämna Philip, trots att det betyder att hon kommer att vara olycklig resten av livet. Hennes egen far sa till och med: Vi måste sätta löfterna framför våra egna känslor, även om det gör ont ibland.

Att gifta sig= man får aldrig skilja sig, även om man inser att man begått ett misstag och nu tvingas leva olycklig resten av livet

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Media och Journalistik