Julen utmanas- först Kalle Anka, nu Julmusten

I år utmanas den svenska julen. Först får vi höra att Anna Anka ska utmana Kalle Anka och sända programmet "Anna Anka och hennes vänner" på TV3 samtidigt som SVT1 visar "Kalle Anka och hans vänner önskar god jul". Nu larmar tidningarna om att det är akut brist på 33cl glasflaskor vilket hindrar försäljningen och tillverkningen av julmust.

Någonstans tar väl tidningarna i lite. Man behöver inte titta på TV3, man kan faktiskt titta på SVT1 klockan 15:00 på Julafton. Och julmust kan faktiskt köpas även i PET flaskor. Men man börjar så klart att undra... Vem är det som försöker förstöra och utmana våra svenska jultraditioner? Är det kanske Amerikanerna? Först har vi Hollywood frun Anna Anka, sen har vi kanske läskjätten Coca Cola som saborterar för Julmust för att kunna bli den officiella juldrycken även i Sverige.

Vi uppmanas i alla fall att panta alla glasflaskor som ligger hemma och skräpar- då kan julens juligaste julmust serveras i traditionella glasflaskor! Och sen är det en god gärning för miljön (om vi kommer ihåg att panta även de flaskor som vi köper julmusten i det vill säga).


Kommentarer
Postat av: Joakim Karlsson

Som tur är finns det en motrörelse. Gruppen "Panta flaskor och rädda julmusten!" på Facebook har som uppgift att sprida kunskapen om situationen och få ännu fler att panta sina flaskor i tid.



Kom ihåg, varje flaska gör en skillnad!

(glöm inte heller att bjuda in era vänner)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Media och Journalistik