Jag känner mig sjuk av vintermörkret

Idag skriver Aftonbladet om en studie som visar att höstmörkret är lika farligt för vår hälsa som rökning. I Norden betyder det alltså att det kan vara direkt farligt för oss att inte gå ut i solljuset, eller det lilla solljus som finns, under dagstid. Forskare tror också att hjärt- och kärlsjukdomar och cancer kan påverkas negativt av för mycket mörker.

– Vi förkortar våra liv med uppåt tio år om vi inte solar ordentligt, säger Björn Liedén, pensionerad allmänläkare.

Jag känner mig deprimerad av mörkret och kylan. Natten kommer redan klockan fyra på eftermiddagen känns det som. Och det är samma sak varje höst, man undrar varför man bor i Sverige. Ge mig sol och värme! Det känns i alla fall lite uppmuntrande att vi stod utomhus och filmade i tre timmar idag i "solen". Mina händer och tår frös till is men jag kommer åtminstone inte ha förkortat mitt liv.


Kommentarer
Postat av: anjelina

jag håller med dig- man blir jätteseg&trött av höstmörker.. jag älskar riktig vinter, men nuförtiden finns ju ingen snö iaf. inte här i göteborg:-)

2009-11-18 @ 15:21:35
URL: http://missanjelina.blogspot.com
Postat av: Malin

Jag känner mig också lite smådeppig av höstmörkret. Blir ju inte bättre i kombination med den fantastiskt dåliga stämningen i skolan heller, haha... Gick det bra med filmandet idag?

2009-11-18 @ 17:06:07
URL: http://malinsstildagbok.com
Postat av: Emelie

Eller hur! Ja det gick bra, men det känns som att det aldrig tar slut.. Och sen är det smådetaljer hit och dit som blir fel! Du får leta efter saker som försvinner och återkommer i bild sen när du ser filmen, haha:) Hoppas att det gick bra för er också! Ni var ju i alla fall inomhus:p

2009-11-18 @ 17:43:45
URL: http://fageln.blogg.se/
Postat av: Tess

Vad gullig du är! Du blir också bra på kort, den i femte statsmakten var jättefin... Vi måste ha en vinkväll snart :) kram

2009-11-18 @ 17:57:02
URL: http://tessharkul.blogg.se/
Postat av: Tilde

Tråkigt att det blir mörkt så sent! :( Ha en bra dag! :)

2009-11-18 @ 18:06:14
URL: http://duckling.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Media och Journalistik