Lindex får stor kritik för nya "smala" lyxkollektionen

Jag har varit helt såld på Lindex reklamerna under hela hösten. Musiken är klockren (Puttin on the Ritz med The You Know Who). Och varje gång jag har gått in i butiken har jag förälskat mig i kläderna. I november släppte Lindex sin senaste collection "Affordable Luxury" med designern Ewa Larsson. Kläderna är helt helt underbara. Men det finns ett problem. De finns bara i storlek S och M.

– Jag har stor rumpa och mycket pengar. Tråkigt för Lindex att de väljer att bara sälja ett fåtal asfula plagg i min storlek. Som tur är finns det andra som vill ha mina pengar, skriver SahariaBavaria på Aftonbladets hemsida.

Sen finns det de som menar att det inte är underligare att Lindex har ett märke för smala än att de har ett för storvuxna: Generous. Sofia Brax på Lindex säger att märket tar åt sig av kritiken.

Tråkigt att Lindex ska behöva få massa kritik nu när de faktiskt har skaffat riktigt snygga kläder i butiken. Vi får se var debatten leder. Men jag är fortfarande förälskad och vill dit och handla mer. Nu är det bara pengar som saknas för mig som fattig student...

Läs hela artikeln på: http://www.aftonbladet.se/wendela/article6099686.ab
Och spana in den nya "smala" kollektionen på: http://www.lindex.com/se/shop/damklader/

Kommentarer
Postat av: majsan

Det är klart att även smala kvinnor ska få ha en egen kollektion när kvinnor med xxl ska få ha det. Ingen skriker när en storvuxna/tjocka har egna kollektioner. Snacka om att diskrimenera smala och mindre kvinnor! Allt handlar inte om pengar SahariaBavaria. Allt passar inte på alla!

2009-11-10 @ 19:03:00
Postat av: marie

Majsan. Som storvuxen vill man inte ha egna kollektioner - man vill ha samma kläder som dom smala men i större storlek. Bara för att man drar stl 44 eller större betyder det väl inte att man vill vara förvisad till enbart storblommiga tunikor (se Generous). Som smal har du inte riktigt samma problem att hitta kläder - dels har du alla kedjebutikernas kläder som oftast har 34-36 och dels alla designmärken som har ännu mindre storlekar. Det går INTE att tala om diskriminering för mindre kvinnor när det gäller kläder. Du kan alltid lägga upp och sy in plagg - det motsatta går inte!

2009-11-10 @ 20:12:11
Postat av: Tess

Du skriver så bra! :)

2009-11-10 @ 21:56:47
URL: http://tessharkul.blogg.se/
Postat av: Linda

Jag gillar Lindex, de har verkligen ryckt upp sig! Man får hoppas att mångfalden kommer synas för alla storlekar - det borde kunna finnas schyssta kläder utan att nån ser "aha den är från spink-kollektionen" eller "aha den är från mullis-kollektionen."

2009-11-10 @ 23:18:33
URL: http://sonnvik.wordpress.com
Postat av: Emelie

Och egentligen borde det väl inte vara något större problem att göra kläder i alla storlekar? Sen är det ju sant att olika märken specialiserar sig på olika kroppstyper. På Bik Bok säljs t.ex. kläder i storlek XXXS- en storlek som jag inte ens visste fanns (och hoppas att den är riktad för barn). I slutändan handlar det ju om en ekonomisk fråga för företagen. I Lindex fall kanske de talar sanning när de säger att de först ska testa kollektionen, och om den fungerar så tillverkar de fler plagg i andra storlekar. Jag undrar dock varför de inte gör plagg i både S, M och L... Eller så kanske det här var ett pr-trick för att väcka uppmärksamhet? Aftonbladets artikel om Lindex är den mest omtalade artikeln i bloggsfären idag. Och det kommer antagligen sluta med att människor går till Lindex för att se kollektionen med egna ögon och kanske till och med köper något. I sådana fall är det här en planerad klantighet- men jag vet inte om jag tycker att den är moraliskt korrekt...

2009-11-10 @ 23:47:08
URL: http://fageln.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Media och Journalistik