Om man trodde på allt som visas på film skulle man antagligen vara livrädd konstant

Nya filmen 2012 går nu på bio och handlar om att jorden kommer att gå under den 21 december, 2012. Det är många människor som tror på domedagsprofetian. Marknadsföringen av filmen har bland annat bestått av fejkade vetenskapliga hemsidor som "bekräftar" jordens undergång. Därför känner sig NASA tvungna att berätta för folk att jorden inte kommer att gå under nästa år, det är bara en film.

Mer på: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6117244.ab

Helt ärligt. Hur många filmer finns det inte om jordens undergång? Må hända att den här filmen baseras på att Maya-kalendern går ut den 21 december 2012, men som Nasa- vetenskapsmannen David Morrison säger:
– Min kalender slutar den 31 december 2009. Det tolkar jag inte som att världen går under den dagen.

Om man väljer att tro på allt som händer på film så skulle man vara tvungen att gå runt och vara rädd hela tiden. Det skulle innebära att det finns spökbarn som vill skada en för att de har dött i en brunn, det finns ett parallellt universum på andra sidan spegeln, i en galax långt bort för länge sedan levde Darth Vader och Yoda osv. Förvisso är det roligt att oavsett hur många gånger man säger: det är en film! Så finns det fortfarande människor som kommer att tro på att den är riktig. Jag tror personligen inte att regeringen undanhåller hemlig information från oss, då vore det ju totalt onödigt av dem att ge oss alla vallöften och planera valkampanjerhit och dit för tillfället. Om jorden går under i december nästa år kommer det vinnande partiet inte få regera mer än tre månader...

Mer om domedagen på http://www.2012doomsday.com/ för att lära dig om varför jorden kommer att gå under. Maya indianerna räknande nämligen ut det för 5,125 år sedan.


(Bild från filmen 2012)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Media och Journalistik