Svar på tal om stora bröst och fastare rumpa

Aftonbladets artikel om den tyska plastikkirurgen som byggde om sin fru uppmärksammades stort igår. Idag intervjuas den svenska plastikkirurgen Jan Jernbeck som menar att det är synd att gårdagens artikel väcker sådana negativa tankar om plastikkirurgi.

-Alla skulle ha full förståelse för 90 procent av de operationer vi utför. Det mesta är rekonstruktiv plastik som återuppbyggnad av bröst hos cancerpatienter och bukplastik för människor som minskat drastiskt i vikt, menar han.

Han menar dessutom att alla bör ha möjlighet att förbättra sina kroppar genom estetisk plastikkirurgi om så önskas. Det är ingen annan som tvingas göra det samma. Och visst stämmer det att det är vi själva som skapar idealen som ständigt syns på modemagasinens framsidor och på catwalken. Alla människor kan inte se ut så naturligt. Jag förstår fullt ut att människor mår dåligt av att konstant matas med bilder av "perfekta" kroppar som känns omöjligt långt bort. För det är mer sällan än ofta som man vaknar upp på morgonen, tittar sig i spegeln och tänker "fan vad perfekt jag är idag".

Mer på: http://www.aftonbladet.se/debatt/article6068330.ab


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Media och Journalistik