Ormen i Paradiset - bloggares förbjudna frukt

Ormen i Paradiset har nu blivit den tredje mest sökta termen på svenska bloggar. Antagligen p.g.a. att människor inte vet vad det betyder. Men nu ska jag försöka reda ut det...

Termen i sig hänvisar till Edens Trädgård och ormen som var det enda onda och förbjudna i hela paradiset. Det blir alltså en biblisk metafor för att människor alltid vill ha det förbjudna. Även om det kanske innebär att de för evigt kastas ut ur paradiset.

Jag har även precis blivit informerad om att det är namnet på en sexblogg som inte längre finns på Internet. Det är antagligen svar på varför termen blev vanligt förekommande från början. Men inte varför den stannar kvar på toppen. Särskillt inte nu om bloggen i fråga inte ens finns kvar.

Men, varför har en sådan metafor slingrat sig hela vägen upp till toppen av www.bloggportalen.se 's topplista? I jämförelse med andra ord och termer så skrivs det inte överdrivet mycket om det (230 inlägg vs 157654 inlägg om sex). Ändå är så många människor nyfikna. Antagligen beror det på att termen känns så konstigt placerad på topplistan att människor klickar på den av den anledningen. Och eftersom människor fortsätter att undra, fortsätter de att klicka, och termen fortsätter att stiga.

Termen i sig fungerar alltså som en orm i blogg- paradiset. Den suktar människor, får dem att vilja veta mer. Precis som ormen sa till Eva: ta en tugga av äpplet och du kommer att få all världens kunskap. Precis så tar bloggläsare en tugga av en förbjuden frukt och tillåter den att sakta men säkert slingra sig upp till toppen som den mest sökta termen av de alla. Och vad den betyder är egentligen helt oväsentlig för dess framgång. Det är fenomenet i sig som är riktigt intressant.


Kommentarer
Postat av: Daniel

Det har ingenting med bibeln eller några metaforer att göra. Ormeniparadiset är inte oväntat en sexblogg som nu tyvärr är stängd. Intressantare än så var det tyvärr inte. :b

2009-10-13 @ 23:03:16
URL: http://ranisgarden.blogg.se/
Postat av: Emelie

Även om det nog stämmer så tror jag inte att det enbart är därför som termen ligger kvar på topplistan. Ren spekulation så klart. Men som jag sa, varför termen finns från början är inte enbart av intresse för mig. Utan mer att den fortfarande ligger kvar och blir allt mer sökt. För om bloggen i fråga inte finns kvar och folk ändå väljer att söka på det så mycket så tror jag inte att alla människor (inkl jag själv) har någon aning om vad det betyder från början.

Men stort tack för upplysningen:)

2009-10-13 @ 23:28:33
URL: http://fageln.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Media och Journalistik