Du och jag Maria

I min familj har alltid den 24e oktober varit en helig dag. För att det är FN-dagen? tänker kanske ni. Men nej, det är inte pga FN som dagen alltid har firats hemma hos hos, utan pga att det är Evert-dagen. Det är nämligen som så att min familj består av en lill-Evert, en mellan-Evert och en stor-Evert, närmare bestämt min bror, pappa och farfar. På Evert-dagen äts det tårtor och det köps presenter. Och då har jag givetvis suttit hela mitt liv och känt mig lite bortglömd och bitter så där. Varför skulle min bror firas en extra dag om året och inte jag? Emelie, Maria eller Linnea klingade liksom inte fest och högtid i någons öron. Men sen sa min mamma till mig en dag:

 -Emelie, vi börjar fira Maria-dagen.

Maria-dagen är ingen mindre dag än den 28e februari, alltså idag. Då firas alla världens Marior för deras förträfflighet. Min mamma hakar på trots att hon heter Marie, men det fungerar liksom ändå. Och tankarna går ut till min gammelmormor Maria som är anledningen bakom varför jag heter Maria. En mycket fin saga. Idag lagadepappa en fin middag till mamma och mig så att vi kunde fira ordentligt.

Sen kom jag unnefund med att världens vackraste Isabelle också heter Maria, förvisso av för mig okända anledningar, men Maria heter hon. Därför har vi spenderat denna heliga dag tillsammans. Början på en evig tradition. Och vår kärlek kanske ser intim ut på bild. Men när man är två Marior på Mariadagen som tycker så mycket, så mycket om varandra, ja då blir det lätt lite intimt. Så grattis alla ni Marior där ute, på vår underbar dag!Kommentarer
Postat av: isabelle

Men åhh, vilket fint inlägg! En evig tradition kommer det att bli. Massa pussar!

2010-03-02 @ 22:39:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Media och Journalistik