Allsmäktige Google löser historians mysterium

Google är Gud på Internet. Det finns inget som undkommer sökmotorns enorma tentakler som sprider sig genom alla websidor, stora som små. Nu sägs ruiner av den mytomspunna staden El Dorado ha hittats med hjälp av Google Earth. Sökandet efter staden fylld med rikedomar och guld som har sagts ligga djupt i Amazonas djungel i Syd Amerika har pågått under 500 år utan resultat. På Google Earth i området där Brasilien gränsar mot Bolivia kan man av satelitbilderna tolka stora formationer mitt i djungel som arkeologer världen över säger vara spår av gator och byggnader.
– Dessa upptäckter visar att Amazonas faktiskt var hem för en stor civilisation som föregick Inka och byggde ett utomordentligt sofistikerat samhälle med monumentala markarbeten, säger författaren David Grann som skrivit om Eldoradomyten.

Och plötsligt löser en sökmotor ett av historians största mysterium. En sökmotor upptäcker en ny civilisation? Antingen är det här ett PR-trick av David Grann som vill övertala människor världen över om att Eldorado finns. Annars är det vår Internet Gud som har beslutat för att avslöja en hemlighet för oss. Vi förlitar oss till sökmotorn och förväntar oss att få svar på alla världens frågor genom sökmotorn. Frågan är om det fortfarande är människan som styr Google. Jag börjar tro att det är Google som styr människan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Media och Journalistik