Svaret på den där skattjakten som jag inte kunde klura ut själv trots att jag satt i tre timmar och suckade högt framför datorn

Igår var en väldigt spännande dag. Det var nämligen dagen som finalspurten av Eniros skattjakt gick av stapeln. För den som spelat spelet var detta en mycket hemlighetsfull och exklusiv dag kändes det som. Ett hemligt meddelande uppenbarat sig nämligen tidigare i spelet på en bakgata i Göteborg vid ett polisavspärrat konstgalleri: Nästa ledtråd ser ni 8/3 ca kl 20:45 på TV4. Ja, alltså satt jag, Fredrik, Emma och Robert framför TV4 igår och väntade spänt på nästa ledtråd. Och sen uppenbarade sig plötsligt en mystisk man i TV-rutan som talade om att han var en djävla man som kunde många konster.Vi förstod snart att detta var ett citat av August Strindberg. Dessutom visades ett blått torn i reklamfilmen (Strindberg bodde i Blå Tornet på Drottninggatan de sista åren av sitt liv). Vi begav oss genast till Strindbergmuseet på Drottninggatan för att få nästa ledtråd. Där stod den underliga mannen i entrén med en skylt. På skylten stod det:"Sök i början numeriska historiers utkast"

Och någonstans där tog vår chans av att vara en av de nio första personerna som löste skattjakten slut. För vi kunde inte för allt vi var värda lista ut vad det betydde. Men vi satt tappert i över en timma och läste allt som fanns att hitta om Strindbergs tidigaste verk. Nu är jag expert på Frispråkaren och Mäster Olof t.ex. Så småningom gav vi upp och började läsa tråden på Flashback där alla svaren redan stod uppraddade av skickliga människor som redan löst gåtan.

Därför tänkte jag nu hjälpa även er lite på traven. Skylten menar på att man ska söka i början av spelet. Och vad var i början av spelet? Jo, Naturhistoriska riksmuseet. Åk dit och leta efter nästa ledtråd. När ni hittat den kommer en "sifferutmaning" där man ska räkna ut hur många av olika saker som förekommit i spelet. Ex. Antiloper och Präster. Sätt ihop siffrorna och du får en kod. Denna matas in på karttjänsten på Eniro. Då uppenbarar sig foton från nio platser i Sverige. Lista ut vilka dessa platser är och ni lämnas med nio bokstäver. Bokstäverna kan forma ett ord. Skicka det ordet till 118 118. De nio första finalisterna är redan korade... Men en jokerplats finns kvar. Så ingenting är omöjligt. Dessutom är spelet väl värt att spela. Så vad har ni att förlora? Lycka till!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Media och Journalistik