Källan

Det är så extremt härligt att lämna staden ett tag och komma ut på landet. Att bara ta det lugnt, njuta av en varm kopp te, baka julgodis och fira första advent framför en varm brasa med underbara vänner. Mitt paradis på jorden är källan. Och det blir inte lite bättre när jag får njuta av det med nybakade lussebullar. Nu känns det faktiskt som att julen närmar sig på riktigt, och den där mys känslan fyller hela min kropp!


Axe

Så...
Duscha med Axe, spruta Axe deoderant över hela kroppen samtidigt som du spänner med musklerna och bli belönad med en lättklädd brud med gigantiska bröst och perfekt kropp? Jag hoppas att det här inte är falsk marknadsföring! En förpackning måste ju faktiskt vara sanningsenlig och verkligen visa på vad man får.
Med andra ord har jag den perfekta julklappen till alla ensamma killar (och lesbiska tjejer) där ute. Och tänk att det var så här enkelt? Världens bäst bevarade hemlighet... Herregud vad glada alla kommer att bli! God jul på er!


Hjälp mig!

Jag blir tokig...! Denna rebus fick jag i kapsylen på en öl flaska av märket Lone Star i lördags. Rebusen är på engelska och jag kan inte lista ut sista delen av den. Någon som förstår bättre än jag?


Be nice to your ...??
Några förslag?

Jag har ändrat åsikt

Snö var trots allt inte så farligt som jag först föreställde mig. Det är rent av ganska mysigt att strosa runt i den stora staden när allting är glänsane vitt. Det är åtminstonde bättre än att vandra runt i isande regn. Dessutom ger det en anledning att sätta sig på ett mysigt fik, äta en god lunch, dricka en stor kopp te och bara prata om livet. Idag tog jag en paus från pluggandet och spenderade eftermiddagen med Emma.Destinationen blev Café Noco på Odengatan.


Och snön som föll under hela dagen har givit en myskänsla till hela staden. Jag har ändrat åsikt. Det är bättre med en kall och snöfylld vinter än bara en kall vinter...

Brrr...

...jag fryser bara jag tittar på snön som täcker världen så långt mitt öga kan nå...

Te-påsen

"The art of happiness is to serve all"
Det var mig en väldigt socialistisk te-påse...
Men chai-teet är ju oavsett budskap Åh så gott!


Snuskigt Beteende på Spy Bar


Tillfredställelsen...

... är enorm. Jag överlevde dagen. Och jag gjorde riktigt bra ifrån mig. Men nej, det här var sista gången. Det var skönt att se att jag klarade det, men den där klumpen i magen bestämmer jag mig för här och nu att aldrig tvinga mig själv att känna igen!


Total Ångest

Det är helt otroligt jobbigt att arbeta med ett "sälj-jobb" enligt min mening. Det är något inom mig som tar emot och istället för att vara glad, positiv och framåt så är jag snarare skakig och rädd. Men varför? Min första erfarenhet av säljjobb var på Nordic Fundraising. Och det minns vi alla hur underbart det var, inte sant? Jag minns hur man satt i skolan och hade ont i magen hela dagen för att man visste att man skulle åka och vara telefonförsäljare på Eriksbergsgatan samma kväll i fyra timmar. Även om vi åkte dit i samlad trupp och satt sida vid sida varje kväll så var det precis lika motigt varje gång man slog ett nummer och hjärtat hoppade nästan över ett slag när man hörde hur signalerna började gå fram. Egentligen var det inte så farligt när samtalet väl började. Det kunde rent utav vara relativt trevligt. Men den där känslan precis innan man satte igång, när man inte visste riktigt hur personen på andra sidan luren skulle reagera, det är något jag kan drömma mardrömmar om än...

Och det fruktansvärda med det hela är att jag hoppade på ett två-dagars uppdrag utan att riktigt veta vad det var jag tackade ja till nu i lördags samt imorgon. Mitt jobb är att dela ut och samla in enkäter från ALLA besökare på såväl Fisksätra som Saltsjöbadens bibliotek. Problemet är inte att folk på bibliotek är ovanligt elaka eller att enkäten är avskräckande lång. Nej, problemet är att jag måste vara den som går fram till dessa människor och vädjar för dem att hjälpa till och svara på frågorna. De som inte vill måste jag registrera som bortfall vilket försämrar resultatet av undersökningen. Och det är så jobbigt att små-tjaffsa med en människa och försöka övertala dem om att det faktiskt är det viktigaste i hela världen att de fyller i den här enkäten och samtidigt vara trevlig...
   I lördags skakade jag konstant de tre första timmarna och stammade lite på rösten när jag gick fram till människor och presenterade mig. Just nu känner jag total ångest över att behöva göra samma sak igen. Det är samma onda klump i magen som under gymnasietiden när man visste att Nordic väntade än på kvällen. Och den här stora, onda klumpen kommer jag att bära med mig ända till bibliotekens stängningstid imorgon klockan 19:00. Total Ångest.


Höstliga löv

De är så många, och de är så eviga...
löv

Men det finns en enorm tillfredställelse i att kratta upp dem och låta den ännu gröna gräsmattan blottas i höstdiset. Dessutom är det ibland härligare att slita och svettas ute i den friska luften är vad det är att befinna sig i en källarlokal  med fuktiga vikter och grymtande människor som blottar sina pumade muskler medan man själv sitter och kämpar med konditionen på en spiningscykel som inte kommer någonstans. Det är uppfriskande att lämna storstaden och bara njuta av lugnet och naturen i en dag. Och då känns faktiskt inte löven så farliga trots allt, även om jag vaknade med träningsvärk imorse...

pappi

Och en helg med familjen är något väldigt underskattat som man unnar sig allt för sällan. För med familjen kan något så naturligt som en lövhög plötsligt bli så oändligt fascinerande och roligt.

Man rynkar inte på näsan för Vanor

Jag satt och tänkte på när jag fyllde 18 och skulle gå ut på krogen för första gången. Till min stora förtjusning var detta på den tiden då tjejer kom in gratis överallt medan killar var tvungna att betala ca 100-lappen för inträde. Detta var inget som verkade jätte konstigt när det väl gällde, men enda sedan lagen ändrades sommaren 2005 så är tanken att det skulle vara grattis inträde för bara ena könet helt sjuk. Var finns rättvisan i det egentligen? Men som nykläckt 18-åring var detta inget jag klagade särskillt mycket på.

Samma sak gäller rökförbudet på barer, restauranger och fik. När det var tillåtet var det ingen som rynkade näsan åt att folk satt och avnjöt sitt wienerbröd med en cigg i hand eller stod på dansgolvet och fanatiskt viftade runt med ciggen i luften. Idag rynkar jag då minsann alltid på näsan när jag är utomlands och människor sitter inomhus och tar blåss på blåss medan jag försöker dricka en kaffe och fnyser "Usch vilket U-land".

Det är nästan så att man blir förblindad av det man är van att se. För min del känns det åtminstonde extremt konstigt att det någonsin var lagligt med både könsfördelningen på krogen samt med rökning inomhus. Det är skönt att se att vi går i rätt riktning. Men skrämmande att se hur mycket lagstiftningen påverkar våra värderingar. Och att tanken om att det var sjukt som det var förr är något jag kommit underfund med först när det ändrats...


Sci-Fi Mässan

Den här helgen jobbade jag både lördag och söndag på Science-fiction mässan. En ganska annorlunda helg som bjöd på många möten med nya och lite annorlunda människor. Besökarna var uppklädda till allt från Obi Wan Kenobi, Fantomen och Indiana Jones till Iron Man, Darth Vader och Nalle Puh. De talade om dataspel som om det vore en livsnödvändighet och deras bakgrundskunskaper om de filmer vi visade var enorma. Mitt jobb var att visa en trailer för filmen "The Day the Earth Stood Stil" som har premiär den 12 december och svara på lite frågor. Besökarna ropade "Klaatu barada nikto!" som att det skulle ha någon djup innebörd för oss. Men det härliga är att det betydde mycket för dem, och för många som verkligen mindes när de såg den ursprungliga filmen från 1951 så var det viktigt att diskutera att det gjorts en remake på en gammal klassiker. Jag beundrade engagemanget hos gästerna. Särskillt de som sprang runt på mässan från 10:00 till 18:00 och  bara tittade på alla de olika samlarfigurerna som kunde inhandlas och diskuterade olika filmer med varandra. Även om jag inte riktigt är en av dem, så var det lite rolgit att för två dagar åtminstonde få spela lite av en "nörd".

yoda

RSS 2.0
Media och Journalistik