PT

Var bara tvungen att säga att jag har världens bästa PT (personliga tränare). Och att jag aldrig har varit lika trött eller lika svettig som när jag tränar med honom. Jag förväntar mig ta mej fan mirakel med min kropp efter det här slitet. Känns som att jag kämpar så mycket att jag borde kunna växa lite vingar eller något bara som belöning. Men icke. Det enda jag får är 4 dagars träningsvärk. Tack för den Leo...!

Joni Mitchell

Helt magiskt. Jag ryser.


Vuxenpoäng

Idag var vi på vår första lägenhetsvisning! Det har varit mycket snack men ingen verkstad från min sida när det kommer till just Lägenheten. Ja, Lägenheten med stort L. För det får ju inte vara vilken lägenhet som helst. Jag nöjer mig inte med fyra väggar och tak över huvudet. Jag vill få en magisk känsla när jag kliver in. Jag vill att något ska greppa tag om mitt hjärta och säga "Ja det här är den!" Det var ingenting som greppade tag om mitt hjärta idag. Men jag hade fjärilar i magen hela tiden. Jag har fortfarande fjärilar i magen. Men de små liven har börjat somna till nu när klockan har blivit sent och det är så mörkt ute. Det är väl dags att fokusera på verkligheten och skolan nu igen. Och drömma. För någonstans där ute så vet jag att du finns där. Du min Lägenhet med stort L.

Inspiration?

Jag sitter och pluggar och skriver min första artikel för den här kursen. Igår genomförde jag en intervju med en reporter på Vagabond. Jag är så avundsjuk! Jag vill också jobba som resejournalist, se världen och dela med mig av den genom mina ord. Nu är det hennes ord som jag ska förmedla vidare. Hennes jobbförklarning var magisk. Hon log och skrattade hela tiden. Som sagt, avundsjuka. Nu måste jag fånga hennes karisma i en artikel. Jag har laddat upp med chai te och tom och jerry kex. Jag sitter bara och knaprar i mig. Tittar lite eftertänksamt på den blåa kexkartongen. Blir lite distraherad. Vad håller jag på med? Söker inspiration från en katt och en mus? Men de smakar vanilj och gott och gör mig glad. Usch. Distraktion igen. Och nu sitter jag och skriver om dem här istället för att skriva min artikel på word dokumentet. Skärpning Emelie!

Stjärnor i vardagsrummet

Ikväll var jag på Star Bar. Och det var lika hemtrevligt som vanligt. Det blir lite som att sitta hemma i någons vardagsrum. Det är så glad och mysig stämning. Och sen skrattar vi. Sjunger. Hejar på varandra när vi sjunger. Berättar lite hemlisar. Har lite interna intriger. Dricker lite öl. Eller kanske beställer in en pommes fritt? Som alla delar så klart. Och ingen bryr sig om att någon annan smakar när bara en betalar. För det bjuds igen. I omgångar. Och sen kramas vi och säger att vi tycker om varandra. Ja, som i en stor familj. Som sitter hemma i vardagsrummet. Och bara myser och pratar om livet. Det är mitt Star Bar.

A little bit of Thailand

Karon Beach, Phuket, Thailand, Augusti 2009


 
    
   
    

100 år gammal

Jag är så trött att det svider i ögonen. J Ä S P. Inte fullt tidsomställd än med andra ord. Min kropp säger att klockan är 3 på natten, medan mina ögon tydligt ser att hon bara närmar sig 10-tiden på klockan. Ja, men jag blinkar ju till hela tiden, domnar bort en liten stund, så det är ju inte omöjligt att jag ser fel. Usch. Det går inte att tänka klart. Det svider i ögonen nu. Och min rygg värker. Och hela jag känns typ 100 år gammal. Tung och orörlig.

Idag började jag skolan. JMK igen. Å det var som en dröm blev verklighet. Och det var så roligt. Och så perfekt. Och så precis precis vad jag hoppades på att det skulle bli. Total lycka. Och imorgon ska jag dit igen. Till min gamla skola. Och lära mig att producera media. Medieproduktion. Det låter så fint. Och så bra. Och så roligt.

Usch, nu somnar jag. Och imorgon ska jag piskas av min personliga PT. Det blir nog bra. Fast jag kommer typ dö. Om jag inte somnar nu. Godnatt.

Cheater

Fredrik passade otippat nog på att vara otrogen mot mig med en elefant som gav honom ett hand-job i Thailand...


Mys och Pys

Vi ar framme och solen har skinit pa som bara den! Temperaturen ligger runt 30 grader och poolen ar oandlig och underbar. Igar satte vi oss i pool baren under happy hour och njot av Singha ol och Milkshakes for 15kr styck. Senare pa kvallen blev det en promenad till ett massage stand dar vi fick varsin timmas thaimassage for 50kr pp. Och idag har vi legat och glassat vid poolen timmarna i anda. Och nu snart bar det av till den stora shoppingmarknaden for att fynda lite! Man klagar inte i forsta taget:)

Thailand!

Sitter just nu i Menzies-loungen på Arlanda med Fredrik och dricker lite öl samtidigt som vi inväntar 100 meters finalen. Planet lyfter 22:55. Nu kör vi!

Och sen...?

så är det viktigt för kvinnor att aldrig ha hudfärgade bh:ar för det är avtändande. Och man ska alltid ha högklackat, för det tänder män på. Ja, även detta enligt Tyra och hennes gäster.


Och?

OCH kvinnor ska tydligen lukta som vanilj om de vill ha en man. Och som grapefrukt om de vill se 10 år yngre ut. Allt detta är vetenskapligt bevisat. Enligt Tyra och hennes gäster.

Usch

för Tyra Banks Show. Särskilt idag när det handlar om dejting. Steve Harvey är gäst och författare till boken "Act like a Lady, Think like a Man". Män vill tydligen ha sådant som är "shiny" (glänsigt). Med andra ord måste man genom ett helt förhållande alltid säkerställa att man har små diamanter på skorna, läppglans på läpparna, nagellack på fingrarna. Och detta trots att du precis fött barn och står upp till knäna i blöjor och amning. Steve talar dock de lugnade orden "Of course we understand that your body goes through changes during a pregnancy" MEN om du inte säkerställer att du är snygg och fitt för din man, sätter på dig snygga underkläder och sminkar dig, så kommer han leta efter "shiny" hos en annan kvinna.

Expert på män? Tydligen så ska kvinnor bete sig som ladys och alltid förvänta sig att killen betalar notan, kör fram bilen, öppnar dörren osv osv. Och det är enligt Steve Harvey vad män egentligen vill ha.

Oaxen

En liten krog på en liten ö med 100 boende. En liten krog som utsetts till världens 32a bästa restaurang av Restaurant Magazine. På den gammla kalkbrytarön har restaurangen serverat kreativ och utsökt mat de senaste 15 åren. En plats där mat blir till konstverk. Och priserna ligger därefter. Igår avnjöt vi en 14-rätters-middag för 1395kr pp. Med dricka en summa som uppgick till ca 2585 kr pp. 


Mjölkchoklad Napoleon med äppelsorbet. En tallrik ren glädje enligt mig.

    
*Oxhjärta och citronmarinerad mussla
*Hummer och rå räka med rödbettssallad och kärnmjölkssorbet
*Aborre och ostron med bondbönkräm
*Osttryffel med getostsot och varma skogsbär

*

before the magic happens...

Timmarna går långsamt och fort på samma gång. Klockan har redan hunnit bli två, men samtidigt är klockan bara två. Det återstår fortfarande åtta timmar innan de går på scen. Vi står tappert ute i regnet. Det ska föreställa mitten av sommaren men termometern visar inte mer än 18 grader. Och det blåser. Blåser så hårt att det känns ända in i märgen. Någonstans, någon gång tidigare imorse lärde vi oss att glömma bort kylan. Jag blundar och föreställer mig scenen som nu döljs bakom Ullevis höga väggar. Runt omkring oss spelas musiken högt på högtalarna. Människor sitter med ölbukrar och bag-in-boxar och dricker glatt samtidigt som de sjunger med musiken. Jag sjunger också med, högt, trots att jag inte har någon alkohol i kroppen. Jag ska inte dricka en droppe på hela dagen, jag kan inte riskera att blåsan senare ikväll ska hindra mig från att kunna njuta fullt ut. Allting måste vara perfekt, det ska inte finnas några hinder. Vi går ifrån kön i omgångar. För att köpa mat, godis, tidningar, cigaretter, öronproppar. Människor sjunger fortfarande runt omkring oss och klockan har hunnit bli fyra. Tiden går så fort, men så långsamt på samma gång. Ljudet skär igenom luften när bandet sound-checkar på scenen innanför de höga väggarna. Jag hör Until the End of the World och No Line on the Horisont fylla människorna runt omkring oss med lycka, deras ansikten fyllas av gigantiska leenden. De vrålar. Jag vrålar. Vi vrålar allihopa som i en kör. Som ett mantra börjar vi alla sjunga inledningen av Pride. Klockan visar att det bara återstår fem timmar nu. Snart...


U2 <3

Magisk, otroligt, underbart, och så mycket mycket mer.
Jag känner mig fortfarande lycklig i hela kroppen <3

RSS 2.0
Media och Journalistik