Livet som ung och dum på Internet- c6

När jag var 16 år öppnade Internet dörren till en fantasivärld. Under slutskedet av högstadiet och början av gymnasiet så var det förbjudna så spännande. Internet erbjöd allt. Det erbjöd spännande nya människor. Man kunde prata med de här människorna. Integrera med dem. Prata sex med dem. För var det inte precis vad man gjorde? Världen av cybersex öppnades upp. Eller c6 som det kallades i chatrummen. Vi satt i samlad trupp framför datorn och letade efter en villig kille. Sen kom man på det snuskigaste scenariot man kunde föreställa sig tillsammans och körde igång. Ibland satt man där själv.  Med någon enstaka person som man hade addad på MSN. Prydde profilen med den mest oskyldiga webcam bilden man kunde hitta. Sen började man skriva. Huvudet är fullt med störda tankar när man är liten. Jag vet inte varifrån jag fick allting. Men nu kunde man ju plötsligt placera sig själv i någon erotisk scen från sin favoritfilm. Och på Internet var man ju anonym...

Man kan råka illa ut och överväga att träffa någon på riktigt. Personen kanske inte är den man trodde. Det blev aldrig något möte på riktigt för mig. Det var kanske mer på låtsas. Men samtidigt var det ju så på riktigt. Ett sätt att avreagera sig som ung kanske. Vad ens barn håller på med framför datorn kan antagligen inte föräldrar ens föreställa sig. Jag som var så tyst och lugn annars. Inte kunde jag vara en i av alla de flickor som höll på så? Men spänningen jag kände som liten 16-åring, där alla i hela världen plötsligt ville ha mig, även om det var bara av det faktum att jag var tjej och egentligen gömde mig bakom en anonym profil, den var enorm för mig just då.


Oskyldig 16 åring?


Kärleksförklaring

Utan Dig

Dagligen ligger jag död på mitt golv. Ljuset sipprar in genom en envis springa mellan gardinerna. Jag blundar hårt. Jag vill inte känna värmen. Jag förtjänar inte att uppleva sommaren. Du. Jag var yngre då. Det var i förra veckan. Jag är inte samma nu. Avståndet mellan oss gnager ända in i märgen.

Jag tog en tugga av en förbjuden frukt. Han var en äldre man. Jag var maktlös när han lovade mig världen. Jag gav honom min själ. Och så slutligen gick han ut genom min dörr och lämnade mig ensam. Jag förlorade bara dig.

I mina tankar skymtar jag dig sittandes vid bordet. Du är tyst. Du smeker katten kärleksfullt. Jag vill att du ska smeka mig. Ge mig närhet. Det finns ingen synlig skada på din kropp. Det handlar inte om hårda slag. Det handlar om svek. Men jag älskar dig. Benåda mig. Utan dig är jag som en rostig cykel fast i snön en mörk och kylig vinterdag. Jag kommer ingenstans. Men du bara sitter där och tittar ut genom fönstret. Jag ligger död på mitt golv.

(skoluppgift)

Havregrynsgröt, Nyhetsmorgon och Chai te

Och nu är jag student igen! Skolan väntar om en ynka timma. Det känns helt okej trots att nyheterna precis talade om att det var ner emot -4 grader i natt i många delar av landet. Tjockaste tjocktröjan på!

När jag började på JMK tänkte jag ofta att strukturen var dålig, lokalerna gamla och administrationen katastrofal. Nu när jag har kommit några led upp och påbörjat den fjärde terminen känns det annorlunda. Nu är vi på topp och allting känns plötsligt charmigt ostrukturerat istället för katastrofalt. Och detta trots att kaffet som sagt blivit sämre med åren och dessutom blivit dyrare med en hel krona!


Det är lite Pippi Långstrump över det här

Jag fick hem mina tradera-shoes idag. Obeskrivlig är den spänningen som genomsyrar hela kroppen när man med huvudet högt vandrar ner till posten för att hämta ut sitt paket. Leendet när man lämnar in avin är enormt. Nästan våldsam är rörelsen som man sliter upp paketet med. Och där var de. Mina boots. De var inte precis vad jag föreställde mig. Men jag gillade dem. De gav mig en sagolik känsla. Jag blev bubblig och glad inombords. Tjollahopp Tjollahej Tjollahoppsan sa, Här kommer Pippa Långstrump, Här kommer faktiskt Jag.


Förälskelse


Jag härmar fina Malin och förälskar mig i The You Know Who med låten Puttin on the Ritz. Blir man inte läskigt sugen på att dra till Lindex illa kvickt!?

Lite vardagslyx tack


"I Sverige solar alla kvinnor topless"

Jag var tolv år gammal när min lärare i Samhällsvetenskap yttrade orden framför hela min klass i USA. Givetvis var jag den enda från Sverige.

-Visst stämmer det Emelie? Visst går alla kvinnor runt topless i Sverige?

Tusen ögon på mig. Det blir varmare i rummet. Jag känner hur färgen i mitt ansikte skiftar till en obekväm röd. Jag har alltid haft lätt för att bli generad. I min panik minns jag inte om jag nickade eller skakade på huvudet. Jag var för ung. Det blev för mycket. Jag kände att jag blev utpekad och nersmuttsad pga att jag var Svensk. Ändå var det här en lektion som handlade om att inte diskriminera andra kulturer. Min lärare använde det som ett exempel på något som hon menade att hon hade valt att acceptera på en semesteer till Sverige på 80-talet, trots att hon tyckte att det var jätte jätte konstigt.

Precis så sa hon. Det är jätte konstigt, men okej. För alla kvinnor är toppless i Sverige, eller hur Emelie. Jag sjönk genom marken. När jag kom hem den dagen från skolan grät jag okontrollerat. Mamma kunde inte trösta mig, trots att hon bevisligen bar tröja när hon kramade om mig.


Grönt te, banan och sista arbetsdan!

Imorgon är det tillbaka till verkligheten. Eller kanske tillbaka till de rosa fluffiga molnen snarare. Efter att ha jobbat heltid i närmare två veckor längtar jag faktiskt efter mitt JMK. Jag längtar efter att fokusera på skrivuppgifter och radioinspelningar. Jag längtar efter människorna. Jag längtar till och med efter det äckliga kaffet som de säljer i kafeterian för 10kr koppen. Imorgon har vi seminarium. Alla är så himla skickliga i min klass. Det är roligt att läsa deras texter. Det känns inspirerande och inte alls som något krav. Sen är det roligt att de läser mina texter. Feedbacken är enorm. Självutvecklingen lika så. Och sen är det redaktionsmöte för skoltidningen Femte Statsmakten. Ytterligare en artikel att sätta tänderna i. Nej nu längtar jag till JMK!

Vackra Armband

2b249c199c35e6c4bc6c6718d8961b73.png

Jag älskar mitt rosa skinnarmband som jag hittade på Myrorna. En ynka guldtia kostade det mig. Och det har skänkt mig så mycket glädje! Jag har på mig det nästan varenda dag. Jag vill tillbaka och snoka runt i butiken nu! Och efter åtta dagars heltidsarbete kanske jag har råd med ett till, eller kanske till och med två? Men det får vänta tills i slutet av oktober kanske... Nu känner jag mig läskigt pank. Fast, en liten tia kan jag bergis hitta bortglömd mellan några soffkuddar eller något. Kärlek!


Barn som är populära i skolan mår bättre i livet

På TV4 Nyhetsmorgon höll de imorse på att tala om en studie gjord med 14000 elever födda år 1953. Alla dess elever svarade i årskurs 6 på frågor om vem i klassen de helst ville arbeta med. Man har sedan följt dessa elever för att se vad som hände med dem senare i livet. De elever som var minst populära och blev valda minst antal gånger visar sig idag ha löpt tre gånger så stor risk att drabbas av hjärtsjukdomar och diabetes, samt att de i fler fall fått problem med alkohol. Studien menar på att status i skolan kan påverka barnets hälsa lika mycket som familjebakgrund eller ärftliga faktorer.

Jag läser vidare på Aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article5872855.ab
Mobbade barn håller oftast en låg status resten av livet. De är vanligare att de fastnar i missbruk senare i livet.

Det tåls så klart därför att tänka tillbaka på den tiden i mitt liv. Hur pass populär var jag då? I sexan var man 12 år gammal. Då bodde jag i USA. Där syntes nog inte populäritet på samma sätt eftersom vi inte hade någon fritid i skolan. Men när jag i 8an började i svensk skola på nytt kommer jag ihåg att jag tyckte att det var jobbigt. Min svenska blandades med amerikanskt uttal och jag hade ingen som helst koll på vilka kläder som var rätt eller ens att det nu var givet att flickorna sminkade sig och att alla jämnåriga hade mobiltelefon. Min kompis Linnea har i efterhand sagt till mig att det var samma Emelie som kom tillbaka till klassen fyra år senare. Mentalt menade hon att jag var likadan när jag var 10år som när jag var 14år. Men det berodde på att jag så höll kvar vid alla minnen av Sverige när jag vi var borta i 4 år till den gränsen att jag förväntade mig att ALLT skulle vara likadant när jag kom hem. Men det var det inte.

MEN jag var aldrig mobbad för detta. Många tyckte att det var häftigt att jag hade bott i USA och att jag nu pratade engelska bättre än svenska. Mitt språk, uttal och ordförråd ökade snabbt så fort jag börjat i svensk skola igen. Och efter två års anpassning på högstadiet så kunde jag omfamna gymnasiet med mycket kärlek. Och jag har alltid älskat skolan. Så jag har alltid trivts bra där.

Så med andra ord kan jag se fram emot ett friskt liv:) Eller?

En tillfällig affär...

Han hette BMW Z4 men jag kallade honom för älskling den där dagen. När jag såg honom slog mitt hjärta plötsligt dubbelt. Jag blev svag i bennen. Tappade nästan andan. När jag tilläts röra vid honom ökade kroppstemperaturen. Han var sexig. Han gjorde mig sexig. Det var en erotisk upplevelse att köra honom genom stan.


Vi skilldes åt... Nu fantiserar jag om honom ständigt, Min älskling.


Fredriks otrohet publicerad i senaste numret av Vagabond


VAGABOND #8 2009
s. 90

Läs mer om mina resor på:
http://vagabond.se/Community/Blogg/?blog=5010

I'll tell you in another life when we are both cats

Jag kan inte hjälpa att jag blir blint förälskad...

-Sofia, What's the matter?
-I'll tell you later
-No tell me. Tell me now
-I'll tell you in another life when we are both cats
-I'll tell you in another life when we are both cats? That's genius! I'll tell you in another life when we are both cats.

Vanilia Sky

Miljö

Till Johnnys vid Fridhemsplan har folk vallfärdat för att se fotbollsmatchen mellan Inter och Barcelona. Nu är allt som minns av dem tomma stolar utspridda över lokalen. Halvt uppdrukna ölglas bildar höga berg på bord och golv. Klockan har redan hunnit närma sig elva denna onsdagskväll. Karaoken ska börja vid nio. Långsamt börjar musiken dunka ur högtalarna. Skriken och applåderna från alla fotbollssupportrar har domnat bort. Johnnys gästas nu av gamla alkoholister, karaokefantaster, nykläckta 18-åringar och ett och annat fotbollsfan som somnat över sitt ölglas och sitter och långsamt gungar med i musiken med halvdisiga ögon. Gästerna doftar av cigarett. Luften luktar öl.


Att skriva kan vara så svårt ibland

Jag älskar att skriva. Hela mitt liv handlar om att skriva. Det känns som mitt kall från en högre makt. Om jag nu tror på en sådan. Men när man ska skriva om en person som man verkligen tycker om och respekterar kan det vara svårt ibland. Att fånga en annan människa på papper på ett sätt som rättfärdigar den personen kräver tid. Det har krävt mig på flera ändlösa timmar. Jag sitter och pillar på enstaka meningar. Överväger enstaka ord. Det minsta lilla gör en hel skillnad. Och nu är klockan sent och alarmet ringer tidigt. Och jag har prestationsångest och tunga ögonlock. Imorgon ska det vara färdigt och inlämnat. Men hur får jag honom att bli levande på papper tills imorgon? Kanske att svaren kommer i sömnen. Det är så omänskligt svårt att göra ett papper mänskligt ibland. Godnatt.


Skräckfilm precis innan man ska sova...

När man dessutom ska sova själv. Det är ingenting som jag rekommenderar... usch!


Men än finns en liten gnutta sommar kvar


En perfekt lördagsmorgon

En joggingrunda längst Kunsholmsstrand följt av en gudomlig tallrik havregrynsgröt med äppelmos och kanel. Ibland är det enklaste det allra godaste. Solen skiner på en klarblå himmel. Och nu njuter jag av att hösten är här och att hela världen skiftar till en romantisk röd nyans.
Underbara Fredag


Döden på trottoarkanten (forts.)

Söndergnagna kråkvingar insmorda i torkat blod ligger öde kvar på trottoarkanten en vecka senare. Hur tar sig en själ till himmeln utan vingar?


Aha, ett argument jag inte kände till!

"Med tanke på att riskerna för prostatacancer minskar hos män som sitter ner när de kissar så skulle jag rekommendera ALLA av det manliga könet att sätta ner rumpan på ringen och sitta ner och kissa."

(Kommentar tagen från http://blogg.stureplan.se/bloggkommentatorerna)

Äntligen, Ä-n-t-l-i-g-e-n har jag ett bra argument att komma med när killar i min närhet vägrar att fälla ner toalettsitsen efter de har kissat. Nu behöver de inte ens fälla upp det! Lycka!

Qloud Nine på Nalen ikväll

Idag är deras kanske största spelning någonsin. Bandet Qloud Nine bestående av Björn på sång, Leo på gitarr, Anton på bas och Felix på trummor ska uppträdda på en av Stockholms kanske största scener för osignerade band. Från högtalarna i baren kommer bandets musik att strömma ut från klockan 21. Jag väntar med spänning på att höra de nya låtarna som har premiär ikväll...

 

Var: Nalens bakbar Alcazar, David Bagares gata 15

När: Insläpp 19:00, spelningen börjar 21:00

Gratis inträde! Och möjlighet att köpa bandets första EP för en 20-lapp. (Designad av mig!)

 


Det var spännande, lite som nekrofiliRosemary (Mia Farrow) vaknar upp på morgonen efter en hemsk marrdröm i vilken hon blivit våldtagen. Hon upptäcker till sin fasan att hela hennes kropp är täckt med rivmärken. Guy, hennes man, skrattar avslappnat och säger: Oroa dig inte, jag har filat naglarna nu. Hon: Vaddå, vad har du gjort? När jag var däckad? Han: Ja, det var spännande. Lite som nekrofili.
Sen går han ifrån rummet leende.

Mmmm kappa

Tradera är mitt paradis på jorden. Eller på Internet åtminstonde. Jag kan sitta och surfa runt i timmar. Mer än ofta hittar jag riktiga fynd. Och mer än ofta är de helt underbara när jag får hem dem och ivrigt sliter upp paketet. Den här kappan kommer att lyfta hela min bild av vintern. Den får mig till och med att längta efter mer kyla, bara så att jag kan dra på mig den och visa upp den för världen. Förutsatt så klart att den är lika fin i verkligheten som på bilden... 260kr var den mer än värd.


Thursday in motion


Oförklarligt sexig, men sant

Jag vet inte vad det är. Men Anthony Hoppkins i rollen av Hannibal Lekter är den tveklöst sexigaste rollfiguren jag någonsin stött på i en film. Jag fullkomligt ryser av välbehag när han är i närheten av Clarice. Och när han rör vid henne vet jag knappt var jag ska ta vägen. Mitt hjärta stannar när han i filmen Hannibal hugger av sin egen hand istället för hennes då hon satt handbojor på dem båda och han måste därifrån. Det är bara något i hans sätt att prata. Det där lugnet i rösten. De långsamma rörelserna. Stunderna av tystnad när man inte alls vet vad som händer i hans huvud. Han är mystisk. Och han är intelligent. Intelligens kan vara den mest bedövande egenskapen av dem alla ibland. Jag kan inte andas. Jag är helt tagen. Jag vill bara ha mer. Se mer. Förstå mer. Men han förblir ett mysterium. Och jag förblir hopplöst förälskad.

The Best Place on Earth?

Vurma är ett underbart och varmt fik. Där har jag spenderat många pluggdagar och ännu flera mysiga fikastunder. Min förälskelse startade på fiket i Vasastan, men väldigt snabbt blev även Kungsholmens bidrag ett givet kort. Nu har Vurma öppnat sitt fjärde fik. Denna gång blir det Östermalm som får äran att gästas av detta magiska koncept. Närmare bestämt så får en ganska grå och tråkig del av Birger Jarlsgatan nytt liv.

Idag köpte jag lunch från Vurma. Halstrad Abbore, Sparrissallad och saffranrisotto. Helt magiskt. Jag fick med mig kalaset i en brun papperspåse med en färgglad etikett på. När jag sedan satte mig i köket här på jobbet och öppnade upp påsen upptäckte jag att det även låg ett plommon, en Zoo-klubba och en blommig servett i den. Maten var förövrigt gudomlig. Och personalen sockersött. Vurma


Tack mamma!

0-30406a4357053ae88f3f3f074103840c.png

Tack för att du hade så otroligt bra skosmak som yngre. Även om det är först nu som jag kommer till den insikten. Tack för att vi har samma skostorlek så att jag nu med huvudet högt kan spatsera runt på stan med dina boots på mina fötter. Jag känner mig som en ny människa. Eller som en mindre variant av dig kanske? Tack!

Det är så fruktansvärt tråkigt när sport inte får handla om sport

Den svenska fotbollen handlar inte längre om sport. Den handlar om kärlek, hat och rivalitet. Det handlar om att känna samhörighet med sitt lag. Att känna att man är del av en grupp. Troligtvis handlar det mer om gruppen än vad det handlar om sporten. Och mer än ofta handlar det om våld. Och protester. Och ibland fyverkerier på läktarna. Det blir kaos. Och matcher avbryts. För att fotbollssuportrarna bryr sig mer om att bråka än vad de bryr sig om lag och rätt i matchen. För ofta ser vi exempel av detta på nyheter och löpsedlar. Senast igår kväll när Hammarbyläktaren förvandlades till ett brinnande inferno av fyverkerier och raseri i takt med att laget förlorade matchen mot Gais. Mer om detta kan ses i Aftonbladets artikel: Nya Skandalscener på Söderstadion

Det första derbyt jag var på var inte mycket annorlunda. Jag var där för att titta på fotboll. I efterhand kommer jag inte ihåg någonting av matchen. Bara det som hände sen. Djurgårdsläktaren hölls länge så att AIK-supportrarna skulle hinna lämna Råsundaområdet. När vi väl släpptes ut var det till en krigsscen. Inte mellan de olika supportrarna, utan mellan Djurgårdsklacken, ordningsvakterna och polisen. Helt oförstående stod jag och tittade på kaoset. På hästarna som kom galloperande hotfullt nära. På Djurgårdarna som ställde sig i samlad trupp redo att attackera ordningsvakterna. På ordningsvakterna som kom springande i hög fart med höjda batonger. Och utan att jag förstod vad som hände fick jag ett hårt slag över ryggen. En oskyldig civil som drogs med i kriget. Smärtan strålade längst hela kroppen. Men värst var chocken. Chocken av att se en stor, vuxen man stå med höjd batong över mig. Med en blick som kunde döda. Och han gav sig inte. Han var redo att slå mig igen. Och jag sprang. Sprang för att jag var rädd för livet.

Tyvärr. Sport handlar inte längre om sport. Det handlar om krig.

Det blir inte varmt bara för att vi låtsas att det är varmt

Imorse när jag vaknade ekade chockbeskedet på TV4 Vädret.

"kyla...kyla...kallt...höst...kyla...regn...kyla"

Jag slängde på mig alla varma klädesplagg jag kunde hitta. Varma kängor. Höstjacka. En extra mysig varm tröja. En gigantisk stickad halsduk dolde jag sedan mitt ansikte i när jag tillslut vågade mig ut genom ytterdörren. Kyla. Men jag var skyddad. Sen när jag tagit mig ner till Birger Jarlsgatan ser jag en cyklist. Det finns många cyklister på den här gatan. Folk har blivit så himla hurtiga och miljömedvetetna i innerstan på senaste tiden. Men det var något alldeles särskillt med den här mannen. Han cyklade i T-shirt. I kylan. I denna obarmhärtiga kyla. Och jag bara glodde med helt oförstående ögon, burrade ner mitt ansikte lite extra i min stora halsduk och vandrade vidare som ett visset frågetecken.

Anna Anka drog en miljon

En miljon människor satt bänkade framför tven i måndags och stirrade sig blinda på Anna Anka och de andra Svenska Hollywood fruarna. Succén är ett faktum. Provokation skapar tittarsiffror. Människor vill sitta i tv-soffan och proveceras av fru Ankas uttalanden om kvinnors roll i samhället och hur sex betyder allt för att lyckas i Hollywood. Sen sitter alla och småpratar om vilken otroligt korkad kvinna hon måste vara vid lunchen med kollegorna dagen efter. Sanningen är nog att hon inte är så himla korkad. Hon är nog rättare bestämt väldigt smart med ett sinne för business. Siffror ljuger inte. 1 miljon tittare har talat. Vi vill se mer av Anna Anka. Och jag vill bara passa på att gratulera.

http://www.resume.se//nyheter/2009/09/23/anna-anka-drog-en-miljon/

En sagolik höstgaderob

Noa Noa har alltid haft plagg som får mig att tänka på ett sagolandskap i något land långt långt borta. Det finns en enorm charm i att stå på Kungsgatan och bara beundras över skyltdockornas kreativt ihopsatta outfits. Årets höstkollektion är inget undantag. Jag stirrar med öppen mun dagligen in i butiken när jag hoppar av 1an vid Norrlandsgatan. En dag snart kommer jag att gå in och köpa upp halva butiken. Jag måste bara råna en bank först... Sen kommer jag att omringa min kropp i de finaste, mjukaste höstkläderna jag kan föreställa mig.

Noa Noa

Vad är det som är så svårt?

Varför kan inte folk ställa in sina smutsiga kaffekoppar i diskmaskinen? De lämnas stående på toppen av ett diskberg på bänken. Köket fylls av en kvävd kaffedoft. Vad är det som är så svårt?

Ormen i paradiset= Biblisk metafor för sex?

"Ormen i paradiset" är ett av de mest omskrivna begreppen i svenska bloggsfären just nu. Men vad är det för något? Någon biblisk metafor för sex, eller? Det är ett mysterium vad folk väljer att skriva om och engagera sig i. Finns det inget annat lite viktigare att belysa genom vår tids mest demokratiska verktyg? Tydligen inte. För hundra år sedan hade människor mördat för möjligheten att öppet kunna uttrycka sig och publicera sina tankar för en hel nation, eller till och med en hel värld. Och idag. När den drömmen äntligen slagit in. När varje människa kan göra sin röst hörd. Väljer vi att skriva om sex och ormen i paradiset?

Bara för att kör vi till med en "dagens"

Fast det egentligen är en "helgens". Och fast jag egentligen har intalat mig själv att jag aldrig skulle diktera ett sådant här inlägg. Sak samma. Den Marinblåa kavajen är en av detta års stora förälskelser och kommer ifrån Monki. Kjolen är ett omgjort projekt från början inhandlad på Beyond Retro. Väskan är mitt senaste second hand fynd och kommer ifrån Myrorna. Likaså fann jag det korallrosa läderarmbandet på Myrorna för en guldtia. Och det svarta smala skinnarmbandet symboliserar min eviga kärlek till Isabelle och Linnea och inköptes i Barcelona i Juni i år. Det har inte lämnat min vänstra handled sedan dess.


Från och med nu

Ska Kristin bli en stor del av mitt liv, igen!

Fager Stilikon


Audrey Hepburn
-Svart är alltid ett lika stilrent kort. Och på denna donna är det snyggare än någonsin förr. Inte undra på att hon är en evig stilikon.

Tjejer blir beroende av Facebook

Aftonbladet har talat. Tjejers Facebookberoende kan liknas med killars dataspelsberoende. Plötsligt så tänker, lever och socialiserar unga svenska tjejer enbart inom sociala medier. Nu har tjejer också blivit datanördar. Och Aftonbladet förklarar detta med att de har trasiga liv: http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article5829181.ab

Men, är inte egentligen ett socialt liv på facebook att jämföras med att socialt liv i verkligheten? Förut så sprang barnen ut till parken med grannbarnen och idag sitter de istället och kommunicerar med varandra via nätet. Det är en annorlunda arena för samma sak. På många sätt så blir nog svenskar allt mer sociala genom sociala medier. Man kan prata med fler människor över långa avstånd och bolla flera personer samtidigt. När jag var yngre längtade jag efter att komma hem från skolan för att kunna logga in på MSN och chatta med vänner och bekanta från hela världen. Internet gjorde det till och med möjligt för mig att ha en spansk pojkvän som jag hade daglig kontakt med när jag var 16 år.

Så länge som det inte går ut över ens "offline" liv tycker jag att det är helt okej att vara "beroende" av Facebook och andra sociala medier. Sen är det upp till var och en att själva bästamma om olika former av att vara social är olika mycket värda. I vilket fall som tror jag att alla växer av social interaktion med andra människor, vare det offline eller online.


Provokation säljer stort

Det är bara att konstaterar. Kissie är Sveriges numera största bloggerska och Anna Anka är Sveriges största offentliga personlighet. Allt detta för att de provecerar. De säger saker som kryper under huden på människor och får dem att vilja skrika ut högt av avsky. Till följd tjänar de stora pengar på människors "hat". Något som t.ex. Kissie ofta skryter om i hennes blogg, vilket gör att folk blir ännu mer förbannade och besöker henne ännu oftare med följden att hon tjänar ännu mer pengar. Kanske att detta är nyckeln till framgång? Anspela på folks känslor, väck uppmärksamhet och skär sönder de ideal och grundprinciper som svenskarna håller närmast hjärtat. Då blir du stor!

Fleetwood Mac och min helgonförklarade Stevie Nicks

Fleetwood Mac uppträder på Globen den 10 Oktober i år. Självklart är biljetter säkrade och en daglig dos av Dreams och Rhiannon strömmar ut ur högtalarna hemma. Sångerskan Stevie Nicks vann mitt hjärta med låten Landslide som jag kunde lyssna mig döv på i 12-års åldern. Det blev den första och enda sången jag någonsin lärde mig att spela på gitarr. Nu är förväntingarna skyhöga och jag ser fram emot en av de mest magiska kvällarna i mitt liv när bandet återförenas i orginaluppsättningen och drar ut på kanske sin sista turné?


Bloppers på TV4 Nyhetsmorgon?

Idag hölls en "debatt" mellan FIs (Feministiskt Initiativ) Gudrun Schyman och ett gäng Moderater om kvinnors och mäns plats i samhället. Schyman höll med om allt som moderaterna sa med följd av att programledarna utbrast:
- Nu stöttar ju du dem. Vi bjöd ju hit dig för att skapa debatt!

Moderaterna talade om att vi ska skapa ett jämställt samhälle där kvinnor ska få synas i det offentliga livet och att män ska få ta sin plats i hemmet. TV4 Nyhetsmorgon hade antagligen misstolkat FIs åsikter för rent manshat och blev därför jätte förvånade när Schyman talade om att hon kämpar för total jämställdhet där människor ska betraktas som människor och INTE som kön.

Allt detta tjat om "den hemska" Anna Anka

Jag tycker att kvällens avsnitt verkligen bevisar att Anna inte är en blåst mansgris som första avsnittet antydde på. Jag tror att hon bakom Hollywood-glamouren är en människa med huvudet på skaft som media försökt smutsa ner bortom igenkännelse. Samtidigt har hon blivit Sveriges mest omtalade kvinna på en vecka. Möjligtvis var det hennes plan. Och då lyckades hon totalt. För det är ytterst få människor i detta land som gått oberörda av hennes uttalanden- sanna eller rent provocerande? Sanningen går inte att förneka. Idag är hon en riktig kändis.

På joggingrunda längst Kungsholmsstrand

Alla de kaniner som förr om tiden kryllade längst Kungsholmsstrand verkar som bortblåsta. De har ersatts av stora svärmande knottkolonier. Personligen föredrar jag kaninerna. De flög inte in i mun och ögon på en när man var ute och sprang...

Fynd eller Synd?

Klickade hem dessa skor idag från Tradera. Jag har ingen aning om hur dana de är i verkligheten, men ett par svarta antika skinboots är precis vad jag vill ha denna höst. Och jag kunde inte motstå frestelsen när jag såg dem. För bara 79kr är det ju faktiskt värt ett försök. De skulle ju trots allt kunna vara mina drömmars skor...


"NU är vi stolta över våra degmagar"

Säger Sveriges kvinnor i Expressens Söndagsbilaga igår.

"Vi gillar våra mjuka magar". Jippi. "Jag har alltid hatat min mage- men nu efter Lizzie- inser jag att den är okej"

En normalviktig modell, Lizzie Millar, visar upp sin inte helt platta mage på en bild i Glamour, och först då blir svenska kvinnor nöjda med sitt utseende? Först då inser landets kvinnor att man inte behöver vara modellsmal för att vara vacker? Och allt som krävdes var att EN kvinna visade upp sin lite runda mage i en tidningen? Betyder det att det enda som behövs för att sätta stopp för alla krig i världen är att visa upp ett fotografi på fred...?

Smått beroendeframkallande

Pappa skickade ett mail till mig, Tim och Fredrik med orden: You're gonna love this! Och denna länk: http://www.monopolycitystreets.com/

Det är Monopol, med en liten twist, man kan köpa hela världen! Och det pågår en tävlingen över alla nationer om vem som vinner...

Så bli medlemmar och missa inte chansen att köpa upp alla gator ni alltid drömt om och bygg lyxvillor där ni bara kan njuta av livet. Men skynda er, för spelet växer snabbt... Hela Stockholm City är t.ex. redan uppköpt (trots att spelet nollställdes och började om bara i fredags i förra veckan).

Och följ mig på: Emibird
och Fredrik på: Fredriklun

Men jag varnar er, trots att det verkar ganska beigt först, så är det otroligt beroendeframkallande när man börjar tävla och jämföra sig med sina vänner...

Lycka till!


Inget bröd, ingen mjölk, proppfulla diskmaskiner, lampan funkar inte och jag är trött

Inte den perfekta måndagsmorgonen på jobbet kanske? Men man ska tänka positivt! Det kan bara gå uppåt från nu! Eller...?

Mmm Hermans

Tveklöst en av de bästa restaurangerna i Stockholm. Och om man är stolt student kostar bara maten 101kr pp. Då bjuds man på ändlös vegetarisk buffe och gudomligt gott te i 15 olika varianter. Med allt detta uppdukat framför sig är det lätt att sitta där länge, länge. 

 


Film blir bättre på bio

Och Rosemary's Baby idag var inget undantag. Magisk film. Som att färdas bakåt i tiden när man sitter där inne i biografen och njuter av Mia Farrows vackra kläder och hennes misstänksamma blickar.

We are people born of sound 
 


I never did believe in the ways of magic, now I'm beginning to wonder why

När hela världen är mörk och orättvis... Då gömmer jag mig i din famn och glömmer allt.

Bara vara tätt intill dig i en evighet.


Dagens Citat

- I sverige måste man vara helt öppen i ett förhållande och inte ha hemligheter från sin partner. Det tror jag är döden för ett förhållande, för varje människa behöver egna rum inom sig själv som ens partner inte känner till.

Mark Levengood

Var det bättre förr?


Joni Mitchell

They paved paradise and put up a parking lot
With a pink hotel, a boutique and a swinging hot spot

Dont it always seem to go
That you dont know what youve got
Till its gone
They paved paradise
And put up a parking lot


He told me to run baby, run baby, run baby, run baby

Jag kliver av bussen och börjar långsamt lunka hemmåt. Ögonen riktade mot marken för jag är trött och orkar inte möta folks blickar. Och där ligger det. Liket. Kropp och utfällda vingar från en skata. Som om den plötsligt störtat från himmelen. Både ben och huvud saknas. Och över den döda fågeln står en annan skata. Han har bitar av kött i munnen och står med klorna hårt knutna om sin döda broder. Jag tittar upp mot människorna runt omkring mig på gatan. Alla tittar med förakt och äckel i ögonen på dödsscenen på trottoarkanten. Men om vi befinner oss i tider av nöd. Kan vi inte alla bli kanibaler?


Myrorna

Oj vad stolt man blir över sig själv när man hittar något fint på second-hand. Myrorna är en riktig skattkammare där vad som helst kan hittas om man bara orkar leta. Idag letade vi, jag och Isabelle, bland hyllor fulla av stickade tröjor, gamla vinterjackor, skor, sjalar, halsband och blusar. Och jag fann vad jag letade efter. En svartkavaj att ha som höstjacka, en ljusbrun skinnhandväska och tre underbara armband. Ja, idag känner jag mig som en riktigt lyckad individ! Och allt detta för bara 190kr. Det är helt otroligt. Och dessutom går pengarna till Frälsningsarmén.Mmmm vad snygg jag kommer att bli i höst...


Världens Vackraste KvinnaPenelope CruzJohnnys?

Men hallå! Vaddå Johnnys?!

Jag böjer mig över bardisken och frågar chefen: "Varför??"

Han svarar oberört: "Star Bar hade så dåligt rykte så jag var tvungen att byta namn"

Tvungen?

Nej, igår natt gick något sönder inom mig... Jag vägrade att vända om och titta på den nya neonfärgade skylten när jag sakta lunkade hemmåt med svansen mellan benen...

Sagolikt Vackra Mia Farrow


Filmen Rosemary's Baby (1968) visas på Biograf Sture nu på söndag kl 14:00. Då kan man njuta av denna vackra varelse på storskärm. Självklart kommer jag och Lizzy att infinna oss på plats med våra Cinemateket kort i beredskap!

 


Ständigt sötsug?

Idag kommer bilagan Gi och Hälsa med Expressen. I tidningen står det att bästa sättet att bli av med sötsuget är att äta ingefära varje gång man känner godisgrisen inom sig komma krypandes... Ta ingefära, häll över kokande vatten och låt stå och dra en liten stund. Om inte detta hembrygda te hjälper kan man knappra på lite ingefärabitar också.

Jag gick på akupunktur för några år sen för att jag hade problem med min rygg. Väl hos akupunktören blev man given en "meny" med olika problem som de medicinska nålarna kunde hjälpa en med. En sådan åkomma var just Sötsug. Jippi, tänkte jag, äntligen! Så när jag gick in för att bli penetrerad med de små nålarna i ryggen nämnde jag även mitt otroliga sötsug. Inga problem, sa akupunktören och stack mig i mina lill-tår, precis under tånageln. Det gjorde extremt ont. Sen fick jag ligga där, fastnålad, i 20 minuter. Hjälpte det? Nej.

Jag är nog ett lost case när det kommer till mitt sötsug, tyvärr. För oavsett hur onyttigt det må vara så finns det få saker som känns lika bra som att ta en bit godis efter en jobbig dag. Jag är en godisgris until the end.

Fördelarna med matlåda är många

Det blir både nyttigare, godare och billigare. Därför har jag blivit en entusiastisk matlådsexpert! Och jag är otroligt stolt över mig själv. Och mitt bankkonto bara ler och förblir oförändrat på lunchtimmen. Kanske att det till och med växer något öre pga räntan!

Idag blidde det kycklinggryta, ris, ruccula och tomat. Om nu någon ute i cyberspace bryr sig det minsta om vad jag åt. Men jag är säker på att det bergis finns någon liten person som gör det. Så nu delar jag med mig till dig!

Men något som jag älskar med detta jobb...

...Är att jag får tillgång till alla världens tidningar! typ.

Lite ringrostig så där

Förra gången jag jobbade var över en månad sen. Det är helt sjukt för att vara mig! Måste påstå att jag var lite nervös imorse när jag vaknade. Men den första halvtimman har gått så bra så bra. Och jag är ganska säker på att resten av dagen kommer att gå som smort dessutom! Och sen när lönen dyker upp på kontot... Ja då blir det gallej!

Min underbaraste kramgoaste Gismo

Nu har jag beställt filmen Gremlins från 1984. Jag älskade den när jag var liten. Jag kommer troligtvis att älska den även nu. Sen kommer jag att sitta och krama om min Gismo, titta på min älskade film och bara le.


Så här taggade var vi i somras innan U2 trädde in på scen...

Jag vill tillbaka!!!! Vill se om och om och om igen!


Svenska Hollywood Fruar

"När man vaknar på morgonen och ens man vill bli avsugen, ja då ger man honom en avsugning för man måste ställa upp som fru"

Stackars människa som har den övertygelsen...

Nostalgisk karaoke

En tidig karaokemaskin. Tänk vad härligt häftigt det vore att ha en sådan här hemma i vardagsrummet?!


Oslagbara Norr Mälarstrand


Vad mer kan jag säga än just oslagbart?


Scones och artikelförfattning

Underbart underbart långbord som Mika hade fixat idag. Allting hembakat så att hela lägenheten bara doftade av bröd och rykande varmt te. Sen åt man så klart så att man blev rund som en boll. Det är svårt att hejda sig när något är obeskrivligt gott.

Och nu har jag skrivit klart både min artikel och min krönika. Herregud, jag tar på mig för mycket saker. Och ändå är vi bara 1 månad in i hösten. Nu behöver jag kura ihop mig under en mysig filt med en varm kopp chai the i handen och bara pusta ut. Imorgon är en ny dag. Idag är en utpustningsdag från och med nu!


Jag och alla andra som älskar när saker och ting är gratis.

Ja, imorgon ska jag till Gröna Lund! Jag har inte varit där sedan sommaren mellan 8an och 9an. Med andra ord har det varit sex år för mig utan den blåa berg-o-dal-banan, utan Pop Express och Extreme, utan svänggungorna och lustiga huset. Men imorgon är dagen när alla dessa maskiner ska få säkra en plats i mitt hjärta än en gång. Om bara för en dag. Om jag nu hinner åka något det vill säga. Imorgon är sista lördagen denna säsong som Gröna Lund är öppet. Det är även kunddag för alla som har Tele2/ Comviq. Men jag älskar när saker är gratis. Och det är jag inte ensam om. Så imorgon kommer bli en livlig dag i kö med en gigantisk sockervadd i hand och ett enormt leende på läpparna med mina små föräldrar.


Haha

Det är faktiskt ganska underhållande att läsa kommentarer som folk skriver på "kändisbloggares" inlägg i hopp om att någon ska hitta till just deras blogg... Men who knows, det kanske funkar? Jag sitter ju åtminstonde och underhåller mig själv med att småläsa alla dessa människors kommentarer. Ibland kanske jag kollar på deras bloggar. Ibland inte. Och ibland skrattar jag bara. Ååå vad jag älskar de där människorna! Stort tack till vårat ständigt uppkopplade moderna samhälle som möjliggör det för mig att hitta dem.


Pure Perfection Ecco Shoes

5a0ad0296a4507848eccdeb272f5356a.png

Dold skattkammare i källaren? Mammas gamla Ecco skor håller jag varmt om hjärtat, och nu är de mina.

Bara bara mina <3


Nu har jag klippt och klistrat och lyssnat och gjort om hela dagen.

Och det går som på räls! Nu gäller det att fånga känslan av mitt älskade Star Bar så att jag kan dela med mig av det till alla jordens människor:)

Pussförbud!!!!

Nu råder det pussförbud i Frankrike. Det är så klart svininfluensan som ligger bakom förbudet... Och vad kommer nästa steg att bli? Kanske är det så att någon fundamentalist har hittat på de små rosa grisarna för att få människor jorden över att gå i celibat? Ni ska nog få se, pussförbudet är bara början.

"Att leka radio"

Nu har jag spelat in bitar av Star Bar på band hela kvällen. Jag har försökt poträttera själen av karaoke. Mitt mål var att fånga känslorna som flyger runt inne i lokalen på en onsdag kväll. Nu har jag fyra dagar på mig att klippa och klistra och skapa fem sockersöta minuter av sann karaokeglädje på radio. Nu ska jag leka radio!

Café Fix I love

0cf5e9be7de6ed82e8dbd1c31f87d8b1.png

Café Fix säger sig själv vara Sveriges äldsta fik. På väggen när man kommer in finns ett urklipp från en tidning där det står "40-talets kändisfik". Det känns riktigt nostaligiskt redan vid första anblicken. Definitivt värt ett besök. Det var här jag drack min fösta chai te och blev förälskad. Det är här jag har spenderat oändliga fikastunder med en massa spännande människor. Det är hit jag åker för att beundra konsten på borden. Åk till Fridhemsplan och Njut njut njut!


TV3

Verkar visst ha bytt design.
Very intresting


Jag behöver aldrig göra något annat i hela mitt liv känns det som. Jag bara bubblar inombords!

Så mycket älskar jag den här kursen. Det är nästan som att jag går till en hobbykurs om dagarna. Jag behöver aldrig jobba eller tjäna pengar. Jag kan bara göra det här. Latja runt och lära mig. Love it love it love it!

Jag rekommenderar Medieproduktion på JMK till ALLA som är intresserade av media och i linje med mig drömmer om att bli en "medie-människa" :)

Amerikansk Skollunch

Jag satt och tittade på min gamla skolas hemsida och hittade en lunchmeny för september månad. Jag vill påpeka att det här är en elementary school (Kindergarten- 5an) och att det här urvalet av mat från denna och nästa vecka är representabelt för maten skolorna serverar dagligen. En lunch kostar $2.60 per dag.

"We offer the Elementary student body a large variety of well balanced, quality meals on a daily basis. " Skryter de gladligen om på hemsidan. Själv förstår jag ganska tydligt nu varför jag var lite rund som barn. Usch, något borde göras åt detta... Jag är chokad. Särskillt med tanke på att elever som är i åldrarna 5-11 år troligtvis föredrar att äta hamburgare och pizza varje dag och antagligen inte väljer en tråkig sallad..


Random statistik om oss Nordeuropéer

Minst 72 cm är det avstånd från en annan person som en Nordeurope känner sig bekväm vid.

Nu blir jag ta mej fan riktigt kär!


Underbart, Udda och allt där emellan. Den där tiden. Underbar, Udda och allt där emellan.

Källvik, mitt älskade Källvik. Du är aldrig långt ifrån tankarna.

Ge mig värme. Ge mig sol. Ge mig Källvik där jag bara kan koppla av och koppla bort omvärlden. Ge mig oändliga lediga dagar och låt mig ligga på min brygga och bara vara. Om jag blundar känns det som om jag är där nu. Och det känns lugnt och stilla och aldelles aldelles underbart...


Trött

är jag idag. Aahhhh! Men nu är klockan nästan mycket (nästan). Så jag kan få sova snart med gott samvete. Och sen kan jag vara pigg och go till måndagen och veckans alla små äventyr!

Men finaste är ju ändå...

min super fina pojke!C-vitamin boost!Jag tycker om när godis är nyttigt och innehåller en massa c-vitaminer! Och det är jätte bra att de skryter om innehållet också. På den här godispåsen från Thailand syns det tydligt att den är +Vit C. Så då tänkte jag glatt för mig själv- Guuuuuuud vad braaaa! Nyttigt Goooodis!

Sen kollade jag på innehållsförtäckningen. Om man äter upp en hel påse (50g) får man i sig 2% av dagens rekommenderade c-vitaminsintag. Med andra ord krävs det att man äter 2,5 kilo godis per dag för att få i sig den rekommenderade mängden och hålla sig frisk. Det är ju perfekt! Nu har jag alltid ett bra motargument när någon säger att jag vräker i mig för mycket godis!


Fiin

Nu ska jag göra mig fin för fest. fiiiiin!

Feminister är satanister

"Even feminazis can be won over to Jesus! " - menar mrswhitford på Youtube "For the man is not of the woman, but the woman of the man. The man was not created for the woman, but the woman for the man."

Med andra ord. Feminister är onda. Kvinnan ska leva för mannen. Detta är Guds vilja. 
Rädda mig mot förkylning och halsont!

Emma rekommenderade Echinagard för mig. 20 droppar ska blandas med ett halvt glas vatten varje till varannan timma. Det ska hjälpa mot förkylningssymptom. Personligen vet jag inte om naturläkemedlet fungerar eller ej. Likväl sveper jag droppar som en hungrig varg. Jag vill inte bli sjuk! And desperate times call for desperate meassures!http://echinagard.se/


Skapa uppmärksamhet

Är ni medvetna om hur enkelt det är att skapa uppmärksamhet när man håller tal? Idag fick vi två-och-två som uppgift att sälja något på 1 minut på retoriklektionen. 45 minuter hade vi till vårat förfogande. Vi ville sälja äppelmos. 

Easy breazy.

Stå och babbla en stund om miljöförstörelse och global warming. Dra plötsligt fram ett äpple från bakom ryggen och PANG kasta det allt vad du har i marken så att det skvätter åt alla håll och kanter.

Peka på äpplet och säg: Äppelmos gjord på 100% naturliga äpplen. För att vi bryr oss om miljön. 

RSS 2.0
Media och Journalistik