Kärlekssagor på Norrmälarstrand för 30kr

Igår var jag och några vänner ute och vandrade på Norrmälarstrand på kvällen. Lite längre fram ser jag en äldre man stå och tala med ett par om kärleken. Bakom honom står ett tält, öppnat lite på glimt så att man kan se stolarna, kuddarna och filtarna där inne. Framför honom finns en meny. Jag går fram och läser:

Meny
vuxna människors själar
”I tangotakt”
Som sig bör, varmt blod och heta känslor.
Ca 6 minuter lång, 30 kronor per person.

 

Sagoberättaren heter Victor och står längst Norrmälarstrand då och då under sommaren för att berätta sina kärlekssagor: ”Men jag är inte här imorgon” säger han ”Så ni bör passa på nu”. Paret framför honom ser lite skeptiska ut, men ler mot honom. Jag försöker övertala dem att gå in och lyssna på en saga. De skrattar lätt att tittar på varandra. Jag vandrar iväg till mina vänner som har ställt sig på avstånd och tittar på mig. Jag frågar om de inte vill lyssna på en saga med mig, men de skrattar bara och säger att vi ska gå vidare. Nästa gång jag ser Victor och hans kärlekstält uppställt längst det vackra promenadstråket vid Norrmälarstrand kommer jag att stanna till, ge honom tre guldtior, vandra in i det lilla tältet och sätta mig på en av kuddarna, och lyssna. För vuxna människors själar.Vaknar ur min vila

Det har gått tre månader sedan jag skrev några vackra ord på denna min älskade "Fågel, Fisk eller Mittemellan". Det som förvånar mig mest är att trots pågående projekt och bloggar på annat håll, så fortsätter just denna blogg att dra flest läsare. Det betyder antagligen att jag var riktigt skicklig på det här med sökoptimering när jag var aktiv här (främst under hösten när jag kunde skriva upp emot 5 inlägg per dag om aktuella samhällshändelser).

 

Därför tänkte jag skriva några inlägg för att pigga upp, inspirera och sprida glädje. Detta trots att det antagligen inte är många som någonsin kommer till startsidan, utan snarare till något av alla de över 600 inlägg som jag skrivit tidigare.

RSS 2.0
Media och Journalistik