Alla har sex i paradiset

-Jag är så jävla kåt, alltså vad ska vi göra, ska vi knulla?


Ikväll visades första avsnittet av Paradise Hotel på TV6. Fem tjejer och sex killar som tävlar om 250 000kr under kamerabevakning 24h per dag. Programmet spelas in i en lyxvilla i Mexiko där deltagarna ska förföra och charma varandra för att få vara kvar längst. TV6 har säkerställt att det finns sprit och kondomer utspridda i hela huset ifall deltagarna blir kåta eller vill bli kåta.

Och det var klockren underhållning!

Redan i första avsnittet börjar deltagarna, Jackie Ferm och John Lannefors, att ligga på med varandra. Man frågar sig själv om det är en tävling eller att spela in porrfilm som programmet går ut på (åtminstone enligt Jackie). Hur vanligt är det att människor har sex i dokusåpor från dag ett? Och vad kommer det att innebära för serien framöver...
– Vi försökte hålla det så privat som möjligt. Men det är klart att jag kommer att få käka upp det här när jag kommer hem. Alla gör vi misstag. Skillnaden är att mitt hamnar i tv, sa John till Aftonbladet redan i september under första inspelningsdagen.
Till Expressen säger han idag:
- Kanalen har använt mig som ett startskott att komma i gång. Det känns lite jobbigt och onödigt. Men du kommer över det.

Att det känns jobbigt för John är förståligt. Han kom för fort till Jackies stora besvikelse. Chansen är att hon kommer att rösta ut honom p.g.a. det. Vi får se imorgon.

Jackie Ferm skapade rubriker även igår, dagen innan premiärdagen, eftersom hon är dotter till brottslingen Lars-Åke Svartenbrandt och därför står i rampljuset. Hon kommer troligtvis vara den deltagare som får mest medieuppmräksamhet framöver. Till Aftonbladets säger hon att:  
-Jag älskar att provecera.

Reaktionerna är splittrade hemma i Sverige. Aftonbladets Karolina Fjellborg beskriver programmet som en bordell i exotisk miljö och menar att hon fått en smutsig eftersmak i munnen efter att ha sett första avsnittet. Hon anser att deltagarna är unga nog för att ha växt upp med dokusåpan och därför packat väskan med baktanken att de ska vara så snygga och sexiga som möjligt från varje kameravinkel. Här ifrågasätts även moralen i att låta Jackie hämnas sin pappa genom att provecera i TV. Jag håller med Karolina på den punkten. Trots underhållande inslag känns det som att TV-kanalen utnyttjar 19-åringen...

En sak är säker och det är att rubriker har skapats i mångfald av Aftonbladet och Expressen. Från att tolka medieutrymmet som första avsnittet har fått tror jag att programmet kommer att bli den nya snackisen i vintermörkret. Och underhållningsvärdet? Ja det finns där. Det här är kanske precis vad varje svensk behöver för att samla krafterna inför måndagmorgonen och veckans vardagsmåsten.

Spänning fortsätter imorgon klockan 22:00...


Kommentarer
Postat av: fuck you i´m from småland

Snacka om trampstamp att ha sex i tv ..

2009-11-15 @ 22:42:10
URL: http://martinastork.blogg.se/
Postat av: Emelie

Jo det är nog inte det smartaste draget om man vill ha bra publicitet hemma i Sverige... samtidigt är det som sagt var ganska lågt av TV6 att låta henne vara med när hennes uppenbara mål är att hämnas hennes pappa och provecera så mycket som möjligt. Men det är ju varje vuxen människas egna val så klart.

2009-11-16 @ 07:43:03
URL: http://fageln.blogg.se/
Postat av: inke

Suckar, ja man kan verkligen inte undgå se rubrikerna och visst kommer vi få läsa skandalrubriker och både Aftonbladet/Expressen satsar hårt på denna snaskiga serie.



Men som tur är kan man låta bli o titta på själva eländet.. :)

2009-11-16 @ 07:59:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Media och Journalistik