Varför måste kändisar kasta av sig kläderna för välgörenhet?

Det är ett märkligt men vanligt förekommande fenomen. Kända människor kastar av sig kläderna för att stödja olika välgörenhetsprojekt. Även svenska kändisar poserar nakna i kalendrar varje år för olika ändamål. Säljer nakenhet så bra? Nu kastar 19-åriga Twilligt stjärnan Christian Serratos av sig kläderna för djurens skull: "I'd rather go naked than wear fur".

- Djur som dödas för sin päls utsätts för elektriska stötar, dränks, blir slagna och ofta flådda levande. Snälla, bär inte päls”, ber hon i annonsen som är en del av djurrättsorginisationen PETA:s kampanj.

Det är sorgligt att välgörenhetsorginasationer tror att det bästa sättet att nå allmänheten är genom att visa upp nakna kändisar. Och antagligen fungerar det eftersom Serratos är den yngsta i en lång rad celiberteter som har vikt ut sig för PETA:s skull. Vad säger det om samhället?

Mer om Twillight stjärnan på: http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article6104496.ab


Victoria Beckham för Marc Jacobs hudcancerkampanj: "Protect the Skin you're in"

Engelska rugbyspelare för Cosmopolitans kampanj "Everyman cancer campaign"

Amy Winehouse för bröstcancerkampanj


Kommentarer
Postat av: Pladd

Det är klart det fungerar. Folk som i vanliga fall inte hade brytt sig tittar och även om de flesta fortsätter med att inte bry sig, har man säkert fångat någon nyfiken själ som får upp ögonen för budskapet.



Sen skadar aldrig lite nakenhet.

2009-11-11 @ 19:45:43
Postat av: Lizzy

Jag tyckte om Winehouse-bilden, den kändes inte som att den anspelade på sex, utan för en gångs skull en kvinna som bara är naken utan att kroppen sexualiseras :)

2009-11-11 @ 22:40:07
URL: http://lizzey.blogg.se/
Postat av: Emelie

Ja, det fungerar troligtivs. Frågan är bara varför det är just nakenhet som krävs för att människor ska uppmärksamma välgörenhetsprojekt? Ex som för djuren- naken snygg kändis eller dött, flått djur?



Jag håller med dig Lizzy ang Winehouse bilden! Jag tyckte också att den var mer konstnärlit naturlig.

2009-11-12 @ 09:43:55
URL: http://fageln.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Media och Journalistik