Hej doktorn. Jag skulle vilja ha åtta barn idag, tack

Nadya Suleman i Los Angeles, USA fick hjälp av läkare att genom konstgjordbefruktning få åttlingar. Läkaren Michael Kamravas licens dras nu in. USA:s nationella organisation för fertilitetsmedicinering har beslutat att det var fel av honom. Vidare läsning: http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article5984667.ab 

(Bildkälla Aftonbladet)

Och jag som får lite ångest över att ens tänka på att skaffa ett barn... Nu är Nadja 14 barns mamma. En annan sak jag undrar över är varifrån de här nyheterna kommer? Borde det inte finnas viktagare saker att informera svenkarna om? Eller är sanningen den att nyheter idag (då främst kvällstidningsjournalistiken) väger mer mot underhållning än mot upplysningshållet? Vilken följd får det för vår världsbild?


Kommentarer
Postat av: Nickel

Det är nog så att folk faktiskt vill läsa om detta trots att det finns viktigare saker. Men allt sånt ses tyvärr som underhållning. Skulle hon sedan brista i sitt föräldraskap skulle folk njuta av att läsa om eländet.

2009-10-20 @ 12:43:34
URL: http://nickel.bloggplatsen.se
Postat av: Emelie

Ja, troligtvis väger underhållningsfaktorn tyngre än vikten av nyheten. Och det är klart att kvällstidningarna måste sälja lösnummer och behålla sina läsare genom lättsmälta och roliga nyheter. Så valet är antagligen att bojkotta kvällstidningsjournalistik helt om man enbart vill ha "viktiga" nyheter. Men det är ju underhållande. Det tycker jag också. Så jag läser det och fascineras och skrattar. Frågan är bara om det inte finns något annat jag borde engagera mig i istället.

2009-10-20 @ 12:46:33
URL: http://fageln.blogg.se/
Postat av: fanny

det där är ju jag

2009-10-20 @ 13:35:31
Postat av: Emelie

Haha, ja det är du!

2009-10-20 @ 14:56:45
URL: http://fageln.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Media och Journalistik