I USA finns det inga fula ankungar

Nej för i USA finns det bara vackra svanar. Åtminstone om reality TV-serien The Swan (Fox 2004) får bestämma. Ikväll när jag var hemma på middag hos Paulina började vi plötsligt att prata om tv-serien The Swan som gick på TV3 för några år sedan. Ett program som påminde mycket om Extreme Makeover, fast med en extra twist, det var även en skönhetstävling...

Programmet erbjöd "fula ankungar" en chans att förvandlas till vackra svanar. I varje program fick vi möta två kvinnor som mådde dåligt över sitt utseende. De flesta hade även genomgått personliga tragedier i privatlivet- fattigdom, döda släktinar, misshandel, för att nämna några. Målet med programmet var att göra kvinnorna vackra genom massiv plastikkirurgi, terapi, tandvård och träning. Kvinnorna fick inte se sig själva i spegeln, eller träffa sina familjer, under tre månader. Och sen på den stora galadagen kläddes de upp i vackra balklänningar och sminkades oigenkänliga innan de fick träda fram inför en spegel och bryta ihop i tårar. De var nya människor! Men inte bara det. I slutet av varje avsnitt valdes EN av de TVÅ plastikopererade kvinnorna ut till dagens vinnare. Alltså, man fick äran av att utses till den som blivit bäst omgjord (?!). I slutet av säsongen fick varje avsnitts vinnare samlas och tävla om vem som hade blivit vackrast, eller med andra ord, bäst omgjord av dem alla, under säsongens gång.

Och där stod de med matchande leenden och svallande hår. Åtta identiska barbiedockor med stora bröst, bländande vita tänder och ansikten som pumpats så fulla av botox att de inte kunde sluta le. Och en av dem kårades till The Swan.

Behöver jag ens förklara varför det här programmet är så oetiskt att jag spyr?

Mer om TV-serien på Wikipedia.


Kommentarer
Postat av: Lizzy

Hehe kollade upp det på wikipedia: "It has been described as "the most morally bankrupt TV since Al Qaeda's latest press release.""

Ganska bra beskrivning ;)

2010-04-06 @ 07:33:02
URL: http://lizzey.blogg.se/
Postat av: Emelie

Såg den kommentaren också, och som du kan jag inte annat än att hålla med!

2010-04-06 @ 07:35:10
URL: http://fageln.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Media och Journalistik