Debatten om Medieproduktion fortsätter

Debatten om medieproduktionskursen på JMK (Institutionen för Journalistik, Media och Kommunikation på Stockholms Universitet) fortsätter. Först gjorde SR (Sveriges Radio) och  Lars Truedson ett radioprogram där de lyfte fram problematiken och missnöjet med att vi läser en kurs som är inriktad på så väl PR som journalistik. Sen kontrade JMK genom att säga att de förväntade sig mer än en snedvriden bild av verkligheten från SR. Efter det svarade SR med att förklara att det inte finns någon grund för JMK:s kritik. Idag skriver Dagens Media om att "JMK-ledningen attackerar SR:s "Medierna". Jag följer debatten med skräckblandad förtjusning. Jag ser det som positivt att vi får publicitet. Men undrar ändå, varför frågar ingen oss hur det egentligen ser ut och fungerar på kursen?


Kommentarer
Postat av: josefin

Jag blir så trött. Men en debatt är väl bra kanske... GOD JUL i alla fall! Kram

2009-12-24 @ 00:11:58
URL: http://egoflow.blogg.se/
Postat av: CandyboX Collector - nu 734 unika tablettaskar !

Jag förstår inte diskussionen och hysterin kring att kombinera PR såväl som journalistik. Subjektivitet kontra objektivitet. Den som tar sitt ställning till ngt av ovanstående ämnen får göra det klart och tydligt i sin sysselsättning.



God Jul !

2009-12-24 @ 17:16:52
URL: http://doberwomann.blogg.se/
Postat av: Lizzy

Läste lite i artiklarna, känns som att göra en höna av en fjäder...

2009-12-25 @ 10:45:32
URL: http://lizzey.blogg.se/
Postat av: Emelie

Jo, det är i princip vad det är. Men, många nyheter framställs ju som mer extrodinära än vad de egentligen är. Det är kul att det skrivs om oss i vilket fall som:)

2009-12-25 @ 13:40:34
URL: http://fageln.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Media och Journalistik