Du går ner i vikt om du slutar äta, jag lovar

Det är ett återkommande tema i tidningarna att tala om viktnedgång och banting. När jag och min fina vän Kristin skrev vår B-uppsats valde vi att undersöka alla Aftonbladets löpsedlar under fyra månader, våren 2007. Utav alla löpsedlar innehöll 24,5% något om viktnedgång eller banting. Var fjärde dag bemöts alltså en vanlig svensk av den hälsotrend som genomsyrar samhället. Jag är helt för att leva hälsosamt och äta nyttigt. Men ibland går tidningarna till överdrift.

Jag läser på Aftonbladet idag om "nyheter" som: Ät mindre och minska kaloriintaget och Tappa kilon med tankekraft. I båda artiklar framgår det att man går ner i vikt av att äta mindre. Ja, logiskt sätt går man ner i vikt om man slutar att äta. Men är det inte bättre om vi försöker slopa alla bantingsartiklar och istället får fler människor att börja röra på sig? Att ha ett stillasittande jobb och att alltid sitta framför tven när man kommer hem blir inte automatiskt en hälsosam livsstil om man enbart äter en banan om dagen. Man går ner i vikt. Men man mår antagligen skit dåligt också. Det vore positivt om människor istället insåg att det inte finns några genvägar, det gäller att träna och att äta rätt om man ska gå ner i vikt och må bra samtidigt. Men vem skulle läsa Aftonbladet om de skrev en artikel om sanningen som alla redan vet men de flesta ändå väljer att blunda för?


Kommentarer
Postat av: Petter-Nicklas

Om man äter ett riskorn i taget, så kan man äta konstant och ändå svälta ihjäl. Det måste ju vara den bästa bantningsmetoden ever.Jag tror på att äta för att behålla sin intelligens. Idioter hetsbantar.

2009-12-08 @ 21:02:18
URL: http://antistorbloggare.blogg.se/
Postat av: Ellis

Tycker de borde skriva artiklar om de som vill gå upp i vikt (JAG!)

2009-12-08 @ 23:31:35
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Lizzy

Eller så är det en ohälsotrend som leder till ätstörningar och jojobantning.

2009-12-09 @ 08:13:52
URL: http://lizzey.blogg.se/
Postat av: Emelie

Nu var du fyndig där Lizzy:) Men sant så sant

2009-12-09 @ 21:00:30
URL: http://fageln.blogg.se/
Postat av: Tess

Äta nyttigt är bra.. :) Har lyckats i snart 10 dagar nu!

2009-12-09 @ 21:54:13
URL: http://tessharkul.blogg.se/
Postat av: jessica

word!!

2010-10-27 @ 23:49:32
URL: http://kessen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Media och Journalistik