Tjejer blir beroende av Facebook

Aftonbladet har talat. Tjejers Facebookberoende kan liknas med killars dataspelsberoende. Plötsligt så tänker, lever och socialiserar unga svenska tjejer enbart inom sociala medier. Nu har tjejer också blivit datanördar. Och Aftonbladet förklarar detta med att de har trasiga liv: http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article5829181.ab

Men, är inte egentligen ett socialt liv på facebook att jämföras med att socialt liv i verkligheten? Förut så sprang barnen ut till parken med grannbarnen och idag sitter de istället och kommunicerar med varandra via nätet. Det är en annorlunda arena för samma sak. På många sätt så blir nog svenskar allt mer sociala genom sociala medier. Man kan prata med fler människor över långa avstånd och bolla flera personer samtidigt. När jag var yngre längtade jag efter att komma hem från skolan för att kunna logga in på MSN och chatta med vänner och bekanta från hela världen. Internet gjorde det till och med möjligt för mig att ha en spansk pojkvän som jag hade daglig kontakt med när jag var 16 år.

Så länge som det inte går ut över ens "offline" liv tycker jag att det är helt okej att vara "beroende" av Facebook och andra sociala medier. Sen är det upp till var och en att själva bästamma om olika former av att vara social är olika mycket värda. I vilket fall som tror jag att alla växer av social interaktion med andra människor, vare det offline eller online.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Media och Journalistik