Ölen som hjälper dig att handskas med den där jobbiga flickvännen

Det argentinska ölmärket Cerveza Andes konstaterade två saker:

1. Unga män tycker om öl.
2. Unga kvinnor tycker inte om att deras pojkvänner är ute och dricker öl med sina vänner istället för att vara hemma med dem.

För Cerveza Andes blev de unga kvinnorna uppenbarligen ett problem. Men hur skulle man kunna säkerställa att de unga männen kunde gå ut och dricka öl utan att bli stoppade av sina flickvänner? Det fanns bara en lösning:

En teletransportmaskin!


På Svenska: Cerveza Andes byggde en ljudisolerad kabin med en panel där man kunde välja olika bakgrundsljud som skulle spelas upp inne i kabinen. Denna så kallade "teletransportmaskin" ställdes sedan ut på barer runtom i Argentina. Nu kunde de unga männen gå in i kabinen mellan ölen, sätta på ett lämpligt bakgrundsljud som "bibliotek" eller "barnvakt" och ringa upp sina flickvänner och enkelt ljuga om var de befann sig.

Resultat: Fler glada män på barerna. Färre förstörda förhållanden.

Slutsats: Por que mentir, si podes teletransportarte? / Varför ljuga när du kan teletransportera dig?

Kampanjsajt: http://www.andesteletransporter.com/ (lösenordet är ditt födelsedatum- sidan är på spanska)

Jag tycker att kampanjen är helt genialisk. Även om människor inte använde maskinen på fullaste allvar utan mer såg det som en rolig grej så ökade försäljningen av ölmärket Andes på barerna där teletransportmaskinen fanns. Och vilken snackis! Här kan man verkligen tala om att skapa ett buzz.


Kommentarer
Postat av: Lisa

Jag tycker att det är rätt svårt att göra en bra design till sin sida - hur har du burit dig åt? Du har ju en jättefin sida!

2011-07-13 @ 00:36:06
URL: http://djurförsäkring.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Media och Journalistik