Vad vet du om brödet du får i dig?
Tidigare i höstas gjorde jag, Emil, Suvita och Rihaneh i min klass ett reportage om bröd och olika brödkvalitér. Syftet med reportaget var att informera om skillanaderna mellan fabriksbakat-, butiksbakat- och bageribakat bröd utan att ta någon egen ställning. Det var i samband med reportaget som jag gick upp klockan 05:00 för att åka ut till Solna och vara med och titta på när bagarna på bageriet Bakery & Spice arbetade. Det var värt det när jag senare belönades med en nybakad kardemumma bulle. Själv är jag stolt fotograf och delaktig redigerare i följande produktion:
Bageriet Bakery & Spice finner ni på Torsgatan i Vasastan i Stockholm. Efter reportaget var färdigt insåg vi dock att vi lyckades vinkla filmen lite genom att filma och intervjua mer i samband med det bageribakade brödet än med det butiksbakade på ICA.
Nu blev jag ännu mer sugen att pröva att baka surdegsbröd :P Även om det verkar grymt krångligt.